Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

400 transmission question????

Discussion in 'The Garage' started by blazindorito, Sep 17, 2006.

  1. blazindorito

    blazindorito 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Posts:
    2,047
    Likes Received:
    0
    Location:
    Southern California
    I installed the transmission on my 83 k5. It was recently rebuilt. I filled it up with fluid and when I start the truck it leaks a lot of tranny oil from the top of the dipstick. It is not overfilled and was wondering what else may cause this? It does this everytime I start it but then stops after it's poured about 1/2 bottle of fluid. Thanks for your help!
     
  2. 85-m1028

    85-m1028 1/2 ton status

    Joined:
    Apr 26, 2005
    Posts:
    485
    Likes Received:
    0
    Location:
    costa mesa california
    did you rember to fill the converter with fluid before installing??
     
  3. blazindorito

    blazindorito 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Posts:
    2,047
    Likes Received:
    0
    Location:
    Southern California
    Yes. sir I did. It was filled before installing.
     
  4. t89blazer

    t89blazer 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2005
    Posts:
    677
    Likes Received:
    0
    Location:
    Jackson, MS
    Did you fill the trans with the engine running. The only way you get a true reading on the dipstick is if the engine is running.
     
  5. blazindorito

    blazindorito 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Posts:
    2,047
    Likes Received:
    0
    Location:
    Southern California
    Yes the engine was running for about 15-20 minutes. It has done this for about 6-8 times already. once for every different day. I have not droven it yet. Had to finish fixing the rear and other things but I would turn it on just to keep the battery from draining. Everytime I would start it up it would leak like crazy from the top of the dipstick.
     
  6. t89blazer

    t89blazer 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2005
    Posts:
    677
    Likes Received:
    0
    Location:
    Jackson, MS
    Do you remember how many quarts of fluid you put in the trans when you filled it up? If you filled the trans with the engine running I would check the breather on top of the trans to make sure that it is now clogged.
     
  7. fatbob

    fatbob 1/2 ton status

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Posts:
    420
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix, Az
    Check the vent. And maybe try shifting through all the gears, to get any trapped air pockets out.
    Good luck
     

Share This Page