Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

45 mph vibration

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by Rowdysr, Nov 26, 2000.

  1. Rowdysr

    Rowdysr Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2000
    Posts:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    Whidbey Island, WA.
    Help! Front end vibration that increases upon acceleration. I changed the harmonic balancer and motor mounts. Any suggestions?
     
  2. Can Can

    Can Can Pusher Man Staff Member Super Moderator

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    15,552
    Likes Received:
    136
    Location:
    Cochrane, Alberta, Canada
    Front U-joint? CV joint? Loose bearings? Does it feel like it's engine or suspension related? It could be something as simple as a loose accessory bracket, too. It could also be a bad tire.......Do you have any more info?
     
  3. Rowdysr

    Rowdysr Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2000
    Posts:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    Whidbey Island, WA.
    changed the u-joints - new power steering pump and pulley. everything is tight. No visual problem.
     
  4. Thunder

    Thunder 3/4 ton status

    Joined:
    Jul 20, 2000
    Posts:
    8,946
    Likes Received:
    1
    Location:
    Northeast Nevada
    Do you have automatic hubs? I had a vibration from the front of my 89. Also had clicks and clunks. Got rid of the auto hubs. Put in manuals. And presto chango no more vibration or noise. Seems I had one hub that would engage and disengage whenever it felt like it.
     
  5. EDGE

    EDGE Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2000
    Posts:
    42
    Likes Received:
    0
    Location:
    virginia beach , va
    You might as well just sell it to someone like me.I need a good parts blazer!
     
  6. Cavalry

    Cavalry 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 1, 2000
    Posts:
    978
    Likes Received:
    0
    Location:
    upstate NY(although I cant figure out why)
    Check the balance on your tires.
    Luke
     
  7. FLWIV440

    FLWIV440 Registered Member

    Joined:
    Nov 21, 2000
    Posts:
    32
    Likes Received:
    0
    IF THE VIBRATION IS ON ACCEL. ONLY YOU MIGHT WANT TO CHECK TO SEE IF YOU ARE MISSING TEETH ON YOUR REAR DIFFERENTIAL. AFTER CHECKING YOUR U-JOINTS. HAD THE SAME PROBLEM ON AN 85. tire balance really has nothing to do with it . tire balance is mostly for speeds over 35 mph.
     
  8. riz

    riz 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 7, 2000
    Posts:
    6,026
    Likes Received:
    0
    Location:
    Wisconsin
    <font color=purple>I had a 79 Chevy pickup once that vibrated bad at higher speeds, I found out it was a front seal that was bad for quite some time so crud was getting in there and my short shaft in the axle had a big worn groove in it. I replaced it along with new bearings, races and seals and I could fly without vibration ever again!</font color=purple>

    <font color=purple>L8r,

    .Riz.<font color=purple>
     
  9. Rowdysr

    Rowdysr Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2000
    Posts:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    Whidbey Island, WA.
    Thanks for all the info!
     

Share This Page