Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

700R4 question

Discussion in 'The Garage' started by 84_Chevy_K10, Sep 22, 2004.

  1. 84_Chevy_K10

    84_Chevy_K10 Banned

    Joined:
    May 30, 2001
    Posts:
    17,669
    Likes Received:
    0
    Location:
    IL, USA
    Can a TBI 700R4 work in say a 1985 truck and the lock up torque converter still function?

    I know that the TV cable is different, I can switch that.

    I'm wondering about the electrical plug for the lockup solenoid. Can we plug that in with the '85s vacuum switch and it still function correctly?

    From what I understand, TBI uses the computer to control the lockup, I've never owned a TBI/700R4 truck so I just need to know this.

    Tranny is from an '89 K5 with TBI obviously.

    Anyone know?
     
  2. 1979jimmy350

    1979jimmy350 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 24, 2004
    Posts:
    3,069
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ann Arbor Mi
    all you need is 12v to the tranny and it will lock up in 4th gear it is very simple to wire. I wire mine with a three way switch lock up off 4th only and lock up in any gear. There are a few sites that show pictures online i will post the address when i find the sites
     
  3. 84_Chevy_K10

    84_Chevy_K10 Banned

    Joined:
    May 30, 2001
    Posts:
    17,669
    Likes Received:
    0
    Location:
    IL, USA
    I know how to do it that way.

    I want to know if it'll plug in so his vacuum switch will work correctly.
     
  4. 1979jimmy350

    1979jimmy350 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 24, 2004
    Posts:
    3,069
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ann Arbor Mi
    most likley it would not GM wire the inside of the pan in a few dozen different ways. If you go to a set up like i used you could use it in any thing you wanted to because all you need is a 12v supply
     
  5. big83chevy4x4

    big83chevy4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Posts:
    6,587
    Likes Received:
    0
    Location:
    Sheridan, Michigan
    it will work, as long as all the switches are hooked up. all the switchs work together to allow power to go to the tranny. it will plug ing the same and work the same.

    inside the tranny, they did change the wiring, but it all acomplishes the same thing.
     
  6. 84_Chevy_K10

    84_Chevy_K10 Banned

    Joined:
    May 30, 2001
    Posts:
    17,669
    Likes Received:
    0
    Location:
    IL, USA
    [ QUOTE ]
    it will work, as long as all the switches are hooked up. all the switchs work together to allow power to go to the tranny. it will plug ing the same and work the same.

    inside the tranny, they did change the wiring, but it all acomplishes the same thing.

    [/ QUOTE ]

    Sweet, you're the man.

    New TV cable and plug it in and we're good, sweet.

    Built 400 SBC is rough on 700s. /forums/images/graemlins/rotfl.gif
     
  7. rjfguitar

    rjfguitar 3/4 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Aug 28, 2002
    Posts:
    9,097
    Likes Received:
    144
    Location:
    california
    [ QUOTE ]

    Built 400 SBC is rough on 700s. /forums/images/graemlins/rotfl.gif

    [/ QUOTE ]
    built 400 + built 700 = no problems. /forums/images/graemlins/wink.gif
     
  8. 84_Chevy_K10

    84_Chevy_K10 Banned

    Joined:
    May 30, 2001
    Posts:
    17,669
    Likes Received:
    0
    Location:
    IL, USA
    [ QUOTE ]
    [ QUOTE ]

    Built 400 SBC is rough on 700s. /forums/images/graemlins/rotfl.gif

    [/ QUOTE ]
    built 400 + built 700 = no problems. /forums/images/graemlins/wink.gif

    [/ QUOTE ]

    Wait three years.

    He's already burned up several. Never tows anything. Old man driver.
     
  9. big83chevy4x4

    big83chevy4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Posts:
    6,587
    Likes Received:
    0
    Location:
    Sheridan, Michigan
    no problem. the tv cable will work, mainly its just the length is different sticking out of the housing, its adjustable though.

    the tranny in my truck was originally from a 89 chevy van. i rebuilt it, put a 4wd output shaft in it and put ti in my truck. i bought the cable for the van mainly cause i was gonna put it in my s10 with TBI.
    so i installed it, the only thing was at WOT the cable was keeping it from going WOT when adjusted correctly. now i don't feel it and it still shifts perfect. /forums/images/graemlins/dunno.gif
     

Share This Page