Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

86 K5 Blazer A/C Trouble, please help

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by 6.2K5Blazer, Aug 7, 2006.

  1. 6.2K5Blazer

    6.2K5Blazer Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Posts:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Washington
    Ok so I bought a 1986 K5 Diesel Blazer about two weeks ago. the AC had been totaly rebuild by a shop by the previous owner in the begining of July!!

    Worked great until yesterday. The system had been converted to R-134A and everything is NEW.

    Whats going on is the, with the AC switched on, the compressor clutch engaged then disengages and engages the disengages every few seconds. Before sunday it worked flawlessly.

    Does anyone know that causes that? I am assuming a sensor is tripped, maybe bad, or maybe there was a leak or something? :doah:

    Thanks
     
  2. btolenti

    btolenti 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 28, 2003
    Posts:
    644
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gilroy, CA
    sounds like it is low on 134....that will cause the compressor to cycle on and off like you say it is.... I would have it leak tested and then recharged.
     
  3. rick88blaze

    rick88blaze 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 24, 2003
    Posts:
    2,342
    Likes Received:
    1
    Location:
    Knob Noster, Mo.
    X2 :D

    Rick
     

Share This Page