Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

AAAAaaaa No oil pressure

Discussion in 'The Garage' started by MarcS, Jan 28, 2005.

  1. MarcS

    MarcS 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 4, 2002
    Posts:
    515
    Likes Received:
    0
    Location:
    NJ
    Oh does this suck. 0 degrees out and no oil pressure. :angry1: :angry1: :angry1:
     
  2. divorced

    divorced 3/4 ton status

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Posts:
    5,115
    Likes Received:
    0
    Location:
    .
    Yes, if the gauge is working properly, it does suck.
     
  3. big_truxx

    big_truxx 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Posts:
    2,272
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canaan, Maine
    I hope for your sake the gage isn;t working
     
  4. EBGuy66

    EBGuy66 Newbie

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Colorado
    I have seen that happen to more then one guy... Are you running a 350? I watched about 5 350s kill oil pumps all about the same time, it was on a wheelin party and all we were doing was going to the trail... talk about wierd... pull the sender from the engine and crank it over, that will tell ya!:D :D :D
     
  5. MarcS

    MarcS 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 4, 2002
    Posts:
    515
    Likes Received:
    0
    Location:
    NJ
    Thanks guys, But it aint the gauge. SB Chevys are amazing, making all kinds of noise getting it home, but its still running. Lets see a Ford do that !!!
     
  6. bigyellowjimmy

    bigyellowjimmy 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Posts:
    2,105
    Likes Received:
    0
    Location:
    Chandler, AZ
    Do you have zero oil pressure or low oil pressure?
     
  7. MarcS

    MarcS 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 4, 2002
    Posts:
    515
    Likes Received:
    0
    Location:
    NJ
    The gauge is down to nothing, but I think there is some pressure. The valves are making noise and I here a new noise that sounds like its in the bottom end.
    It gets worse under acceleration. I want to throw a mech gauge on tonight, but
    I think its screwed. It's got over 140 K on it so I shouldnt be complaining. Just bad timing. My other car needs trans work, and I need surgery on my neck so working on it is just not a option for me right now.
    This is just turning into a rant now. Thanks for trying to help though.
    Now....Have car fixed first or truck ???? :what: :what: :what:
     
  8. James670X

    James670X 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 15, 2002
    Posts:
    122
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    At 140 000 Miles it's probably time for the oil pump to go south, like it sounds like it has.
     
  9. big_truxx

    big_truxx 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Posts:
    2,272
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canaan, Maine
    that really sux! Sorry to hear about that :(
     

Share This Page