Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

AC peeps??? HELP???

Discussion in 'The Garage' started by 4xcrazy, Jul 22, 2005.

  1. 4xcrazy

    4xcrazy 3/4 ton status

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Posts:
    9,471
    Likes Received:
    5
    Location:
    Olympia/Lacey, Washington
    Instead of re-typing everything,,,here's a link, to a supposed AC tech site,,,so far not much help,,,hmmm, maybe i have them baffled as well :thinking:

    Read through it, and give me some ideas,,,am i forgetting something? did i do something wrong?


    I have never had this much of a problem with charging the system as this...


    EDIT,,,guess it helps if i put in the link,,,HUH?

    http://acsource.net/acforum/viewtopic.php?t=557
     
  2. 4xcrazy

    4xcrazy 3/4 ton status

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Posts:
    9,471
    Likes Received:
    5
    Location:
    Olympia/Lacey, Washington
    Guess i have everybody stumped on this one huh? :thinking:


    I suppose i will just replace the compressor,,,maybe something internally is messed up with it,,,i dunno :(
     
  3. Fubeca

    Fubeca 1/2 ton status

    Joined:
    Dec 18, 2002
    Posts:
    2,100
    Likes Received:
    2
    Location:
    Denver Area
    Is it possible to be pumping the refrigerant in the wrong direction? Is the condensor cool?
     
  4. gone huntin

    gone huntin 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Posts:
    1,706
    Likes Received:
    1
    Location:
    Coldwater, MS
    Was there metal on the original orifice tube? If so, then you need a compressor. Are you pulling a vacum with an electric vacum pump or an air powered one?
     
  5. 4xcrazy

    4xcrazy 3/4 ton status

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Posts:
    9,471
    Likes Received:
    5
    Location:
    Olympia/Lacey, Washington
    Electric vacuum, for quite awhile, dissconnect, and holds vacuum.

    No metal in the original O-Tube, is it possible to get a bad one? from new?
     
  6. k5guyva

    k5guyva 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 26, 2003
    Posts:
    165
    Likes Received:
    0
    Location:
    Southeast VA
    ok... lets rewind.... you vacuumed the system, and held it... at what pressure and for how long, and what was the ambient temp when you did that?
     

Share This Page