Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

any one here use flowtech 11500flt headers on there k5??

Discussion in 'The Garage' started by camarossguy2, Nov 22, 2004.

  1. camarossguy2

    camarossguy2 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 10, 2004
    Posts:
    214
    Likes Received:
    0
    Location:
    ABQ NM
    I bought these for my blazer and they dont fit...first i had to cut my bump stop mount for the differential out of the way. then it wont fit my starter

    And even then the biggest problem is the flange is about 1.5 inches from my front driveshaft. meaning, if i hit a bump, the front driveshaft will nail the header....wtf??

    Theres about 6'' above the header where they could have routed it to.... its almost like its the wrong headers but all part numbers match.

    If i didn't have a lift it would be touching.

    Anyone else have this problem??

    thanks
     
  2. boz42

    boz42 1/2 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Posts:
    3,181
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hopewell, Tn 38058
    everyone i know that has bought flowtech's wishes they didn't. i know that doesn't help u, but there headers are crap
     
  3. 86chevybanshee

    86chevybanshee 1/2 ton status

    Joined:
    May 15, 2004
    Posts:
    917
    Likes Received:
    0
    Location:
    beverly MA
    i run flowtechs with no problem
     
  4. beater_k20

    beater_k20 Banned

    Joined:
    Dec 9, 2003
    Posts:
    10,276
    Likes Received:
    0
    Location:
    Elkhart, IN
    same here, several different sets on several different trucks, never had a problem with them. /forums/images/graemlins/thumb.gif
     
  5. beater_k20

    beater_k20 Banned

    Joined:
    Dec 9, 2003
    Posts:
    10,276
    Likes Received:
    0
    Location:
    Elkhart, IN
    same here, several different sets on several different trucks, never had a problem with them. /forums/images/graemlins/thumb.gif
     
  6. lifethroughdeath

    lifethroughdeath 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 26, 2003
    Posts:
    300
    Likes Received:
    0
    Location:
    New Bedford, MA
    [ QUOTE ]
    i run flowtechs with no problem

    [/ QUOTE ]

    Me too
     
  7. divorced

    divorced 3/4 ton status

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Posts:
    5,115
    Likes Received:
    0
    Location:
    .
    [ QUOTE ]
    everyone i know that has bought flowtech's wishes they didn't. i know that doesn't help u, but there headers are crap

    [/ QUOTE ]

    I like my Flowtechs, no problems here. They only cost $79.00 too, so that also makes them cool.
     
  8. big83chevy4x4

    big83chevy4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Posts:
    6,587
    Likes Received:
    0
    Location:
    Sheridan, Michigan
    i have flowtechs on mine, had a problem when i clocked the tcase, it moves the driveshaft closer to the frame. so instead of 4.5" from frame to driveshaft it was 3.5". the header did hit the driveshaft, here is a pic of it.
    [​IMG]
    http://memimage.cardomain.net/member_images/5/web/581000-581999/581954_10_full.jpg

    it only fit on the flange. this is only with the clocked tcase. my dads blazer has flowtech headers and has no problem, same with my buddies 2 trucks which both have flowtechs.

    i can't get the dam pic to load but its on the second page second column sec row, here http://www.cardomain.com/id/big83chevy4x4
     

Share This Page