Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Bad Vibration

Discussion in 'The Garage' started by 1badk5blaz, Mar 13, 2007.

  1. 1badk5blaz

    1badk5blaz Registered Member

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Posts:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Longmont, Co
    Ok Lets see if anyone can help me. I had a little vibration from the driveshaft. I knew it was the u joints. I replaced the u joints and now the vibration is worse then before. Does anyone know what this can be?

    76 Blazer 350/350/203, 44 4.56frt and 12bolt 4.56 rear, 4inch lift with 35s
     
  2. BL1TZKRIEG

    BL1TZKRIEG 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Posts:
    196
    Likes Received:
    0
    Location:
    OREGON
    did it start vibrating after the lift was installed?
    if so check the driveline angles
     
  3. 1badk5blaz

    1badk5blaz Registered Member

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Posts:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Longmont, Co
    The lift has been on the truck for a few years now. Im just confused about it
     
  4. Yobtaf

    Yobtaf 1/2 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Posts:
    2,841
    Likes Received:
    1
    Location:
    West Ham United! ®
    Changed u joints years ago on a fiat and had the same problem. turns out the drive shaft wasnt put back the same way and was out of balance. old timer had me put some worm clamps on and moved them as weights and all was ok
     
  5. Leper

    Leper 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Posts:
    4,437
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dallas Baby!!!!
    If is a two piece shaft, and the ends came apart, you may have put it together out of phase. Did you get all of the clips in? Are they still in? And, like stated above, you could have lost a balancing weight. Check for a real clean spot along the tube.**no sig lines please**
     
  6. 1badk5blaz

    1badk5blaz Registered Member

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Posts:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Longmont, Co
    All I did was the u joints. I didnt take the shaft apart. I flipped the driveshaft today and ill see what happens. That is not a sig line, I put that there so people knew what I had since someone would have asked what I was running.
     

Share This Page