Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

bad vibrations

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by bdan, Nov 14, 2002.

  1. bdan

    bdan Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Posts:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    New York
    I have a '76 GMC Jimmy w/ 400ci, th350 and np203- Have had a slight whirring sound when cold, when first putting it into D or R- sound goes away in ~1/4 mi. or so. Recently, I've developed a bad vibration and lack of power upon accelleration. Feels just like a bad u-joint but they've been replaced- everything in driveline seems tight(externally), fluid is full and trany is shifting OK. according to Chilton, whirring cold comes from bad torque converter. Could this alone cause vibes? beech to replace?
    Thanks
     
  2. NITRO

    NITRO 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 9, 2002
    Posts:
    1,057
    Likes Received:
    0
    Location:
    Frankfort In
    first off, fill out ur profile, that wayif someone is close by, they might b able to help you. it could b a torque converter, but that doesnt make sense that it would just go out. if it is, it isnt that big of a bitch to replace, just hafta unbolt the tranny and unbolt the x-case x-member. then slid it back a lil till u get it out. we really need some more details

    NITRO
     

Share This Page