Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Brand New Lift Pump Not Pumping Fuel!?!?!

Discussion in '1982-Present GM Diesel' started by OffRoader93, Jul 15, 2005.

  1. OffRoader93

    OffRoader93 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 30, 2002
    Posts:
    262
    Likes Received:
    0
    I have a brand new lift pump that doesn't seem to be sucking the fuel from the tank. I don't know what the problem is. The filter on the firewall is in between the tank and lift pump correct? Any suggestions or answers would be appreciated. Thanks.

    Brenton
     
  2. dieselponyexpress

    dieselponyexpress 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Posts:
    220
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    Filter is between lift pump and injection pump.
    There's no filter before the lift pump on 6.2l (except maybe a sock in the tank).
     
  3. 6.2 man

    6.2 man 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    636
    Likes Received:
    1
    Location:
    Curtis , WA
    I have to ask why you replaced your lift pump in the first place ? Same problem no fuel to the pump ? Did you put your finger over the input opening of the pump and have someone trun the engine over and feel for suction ? If there is suction then somewhere between there and the tank is the problem . Theres just a sock in the fuel tank . Another thing is how much fuel is the tank ? Maybe the sock isn't down in the fuel .
     

Share This Page