Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Charging - Most of the time

Discussion in 'The Garage' started by AZ79K5Project, Mar 19, 2006.

  1. AZ79K5Project

    AZ79K5Project 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Posts:
    2,082
    Likes Received:
    0
    Location:
    Arizona
    My charging system works 99% of the time. Under heavy acceleration at night I saw the headlights dim. I then repeated and saw the alt gauge drop off at the same time.

    Does not do it at idle and revving engine, only heavy acceleration from a stop.

    I checked the wiring and found no indications of shorting.

    Ground from battery is going directly to alt bracket. Grounding strap from frame to engine broken and hanging.

    Bad alt? Bad ground? Possessed? Ideas?
     
  2. HarryH3

    HarryH3 1 ton status Author

    Joined:
    May 31, 2000
    Posts:
    10,384
    Likes Received:
    2
    Location:
    Georgetown, TX
    Uhhh, I think you already answered your own question... :rolleyes: You're probably grounding the engine through the motor mounts right now, and when you stomp on the loud pedal from a stop the engine moves enough to lose that ground. Install a new $4 strap and see if it isn't all better. :)
     
  3. AZ79K5Project

    AZ79K5Project 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Posts:
    2,082
    Likes Received:
    0
    Location:
    Arizona
    You are probably right.

    Thanks.
     

Share This Page