Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Check Engine Flashing at 100MPH, WTF?!

Discussion in 'The Garage' started by k20, Nov 11, 2005.

  1. k20

    k20 3/4 ton status

    Joined:
    Sep 9, 2001
    Posts:
    5,068
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mineral Springs, NC
    Alrighty, went out to go to class this am, started the truck, and it wanted to bog when I first fired it, blipped the gas, ran fine for a second, then I noticed it seemed to be missfiring. Glanced in the mirror and could see the exhaust just putting out puffs of steam, instead of a constant stream. Turned the radio off, and it was a definite low idle, I would get 4-500RPM, and the check engine light was flashin on and off at 100mph.

    I know when your burning computer chips if you have the wrong check code that it will make the check engine do that, please tell me my computer aint frigged. :doah:

    Call it an 87 TBI setup, anyone got any ideas? Ah well, least I wasnt freezin on my way to class.....Im sittin here in the house where its 72 when outside its 30. Yesterday mornin it was 60, go figure. Chris
     
  2. southernspeed

    southernspeed 1/2 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Posts:
    4,395
    Likes Received:
    50
    Location:
    VA
    What code you got?
     
  3. yunit

    yunit 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 24, 2000
    Posts:
    3,068
    Likes Received:
    0
    Location:
    Oakland, NJ
    With a big temp drop could be moisture in the distributor cap.
     
  4. cbbr

    cbbr 1 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Jul 17, 2004
    Posts:
    14,681
    Likes Received:
    0
    Location:
    High velocity, Low altitude
    At 100 MPH my guess is that the code light looks like this -

    [​IMG]
     
  5. k20

    k20 3/4 ton status

    Joined:
    Sep 9, 2001
    Posts:
    5,068
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mineral Springs, NC
    Alrighty, just went and pulled codes, got a 51, which is computer chip. Last time I was burnin chips I dont remember if I put it back in the little plastic holder. I hope I didnt, and its just popped up. Must be runnin on the backup chip, poorly I might add lol.
     
  6. k20

    k20 3/4 ton status

    Joined:
    Sep 9, 2001
    Posts:
    5,068
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mineral Springs, NC
    Haha, yeh Im sure it would, lol.
     
  7. XAlucardX

    XAlucardX Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2005
    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Damascus, MD
    Your truck does 100mph? I wouldnt have the patience to wait for my truck to get goin that fast.
     
  8. Robert D

    Robert D 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Posts:
    261
    Likes Received:
    0
    Location:
    Austin, TX
    So far I've gone 80 in my rig. It doesn't seem to take toooooo long getting there. It isn't the Porsche though :doah:
     
  9. k20

    k20 3/4 ton status

    Joined:
    Sep 9, 2001
    Posts:
    5,068
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mineral Springs, NC
    Ok ok, I didnt mean the light was flashin when i was doin 100mph, i meant like it was flashing super fast. Anyway, got it fixed, the chip had popped loose inside the computer, musta been that pothole yesterday big as my truck.

    Anyway, yeh truck'll do 100 pretty easy.
     
  10. Jishory

    Jishory 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 8, 2002
    Posts:
    1,367
    Likes Received:
    0
    Location:
    Palmdale, CA


    haha yeah im sure if mine held together that long id expect to see that:haha: :haha:
     
  11. southernspeed

    southernspeed 1/2 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Posts:
    4,395
    Likes Received:
    50
    Location:
    VA
    My stock '91 goes off the clock real easy and I've logged it on GPS at 110 which was easy enough. A head wind can slow you down pretty quick though!!!
     
  12. Ancient4X4

    Ancient4X4 Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2005
    Posts:
    82
    Likes Received:
    0
    Location:
    ND, USA
    I've had mine up around 115 on occassion. It's screaming pretty good, even with the 3.08's though. It's funny that my big old truck is faster than my 4 speed car. :haha:

    This is my first time posting on this site in awhile. Looks like my old posts under Ancient_4X4 are gone. Looks like they're made some changes since I used to post here a few years ago. Plus it says I registered in Feb.. strange. :D
     

Share This Page