Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

ECM 1 is cold... ECM B is hot

Discussion in 'The Garage' started by camiswelding, Apr 30, 2004.

  1. camiswelding

    camiswelding 1/2 ton status

    Joined:
    May 25, 2003
    Posts:
    2,545
    Likes Received:
    0
    Location:
    Redding, CA
    tracing computer goblins in my v 3500 tbi bb crew...
    No fast idle and hard start after I put in a dual battery system with optimas... (although the installation/problems may have been coincidental)
    Anyway after install truck was hard to start... no fast idle, no check engine light when in the on position...
    Put a reader on and no codes were there... noticed my radio clock had reset itslf each time I shut truck down
    Checked fusebox and found NO POWER to ecm 1 fuse and hot always at ecm b fuse.... does anyone know if ECM1 fuse is supposed to be hot all the time?
    I suspect my computer is not getting power like its supposed to..
    This is basically a new truck with 39k miles on it and is pretty much mint otherwise....
    cam
     
  2. kennyw

    kennyw N9PHW Premium Member

    Joined:
    Jun 9, 2002
    Posts:
    13,223
    Likes Received:
    94
    Location:
    Stevens Pass Highway, WA
    Have you checked your fuseable links at the starter?
     
  3. camiswelding

    camiswelding 1/2 ton status

    Joined:
    May 25, 2003
    Posts:
    2,545
    Likes Received:
    0
    Location:
    Redding, CA
    will look at those kenny thanks for the tip....
    cam
     

Share This Page