Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

ECM code 43

Discussion in 'The Garage' started by MTBLAZER89, Jun 9, 2003.

  1. MTBLAZER89

    MTBLAZER89 3/4 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Aug 14, 2001
    Posts:
    7,272
    Likes Received:
    237
    Location:
    Oak Harbor, WA
    Anybody ever gotten this? Electronic spark timing is what my manual says. It says replace Knock sensor and/or ESC module. I was just wondering if anybody else has had any luck with any simple fixes.

    -Brian
     
  2. zcarczar

    zcarczar 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    2,495
    Likes Received:
    0
    Location:
    Apple Valley California
    I have the same Code that I get all the freakin time, Ive replaced the knock sensor twice and the ESC once. Also tried advancing the timing and nothing has helped. /forums/images/graemlins/angryfire.gif
     
  3. 90K5

    90K5 1/2 ton status

    Joined:
    Jun 1, 2000
    Posts:
    3,719
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, TX
    i used to get this, havent seen it in a while though, i think setting the timing to stock got rid of it, my timing got off after all these years i guess.
     
  4. 90K5

    90K5 1/2 ton status

    Joined:
    Jun 1, 2000
    Posts:
    3,719
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, TX
    btw, my code 43 was always accompanied by pinging, again, making me think it was a timing issue
     
  5. 89GMCSuburban

    89GMCSuburban 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 15, 2001
    Posts:
    3,005
    Likes Received:
    0
    Location:
    Thornton, CO
    Mine does this, too. No one I've taken it to can figure it out. My code 43 is accompanied by nothing, it doesn't even change how it runs. Bizarre...
     
  6. MTBLAZER89

    MTBLAZER89 3/4 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Aug 14, 2001
    Posts:
    7,272
    Likes Received:
    237
    Location:
    Oak Harbor, WA
    Hmmm when my check engine light comes on it doesn't run very good kinda misses. Also when I idle or drive my sometimes my tach bounces about 250 RPM's. I figure something is wrong with my spark somewhere. Any suggestions?? /forums/images/graemlins/confused.gif /forums/images/graemlins/1zhelp.gif

    -Brian
     
  7. zcarczar

    zcarczar 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    2,495
    Likes Received:
    0
    Location:
    Apple Valley California
    Check the usual suspects, plug wires, cap, rotor, ignition module and coil.
     

Share This Page