Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Engine trouble

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by MA87K5, Jun 29, 2000.

  1. MA87K5

    MA87K5 1/2 ton status

    Joined:
    Apr 6, 2000
    Posts:
    558
    Likes Received:
    0
    Location:
    Chicopee, Ma 01020
    The problem that I have is my engine bucks when I give it just enough gas to move. And it will try to stall when I drive slow for about 30 feet and then turn. Distance varies though. It also barely bucks at around cruising speed. Can someone please help? The air cleaner in new, and fuel pump, and fuel filter.
     
  2. White Knight

    White Knight 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    889
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ft Worth,Texas
    Auto or standard?
     
  3. MudRebel350

    MudRebel350 1/2 ton status

    Joined:
    May 20, 2000
    Posts:
    324
    Likes Received:
    0
    Location:
    N.J.
    Did you make sure you put the fuel filter on the right way? The arrows should face towards the front of the truck. Has it turned on the service engine soon lite?

    J.D.
    88 Gmc Jimmy
     
  4. 4x4blazer

    4x4blazer 1/2 ton status

    Joined:
    Jun 14, 2000
    Posts:
    278
    Likes Received:
    0
    Location:
    Louisiana
    Check the timing maybe ?
     
  5. MA87K5

    MA87K5 1/2 ton status

    Joined:
    Apr 6, 2000
    Posts:
    558
    Likes Received:
    0
    Location:
    Chicopee, Ma 01020
    Auto 700r4 tranny, and the fuel filter is on the right way. The timing is at 0 deg. That's what the underhood sticker says.
     

Share This Page