Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Front spring Problem?

Discussion in 'The Garage' started by 2High4U, Dec 23, 2005.

  1. 2High4U

    2High4U 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 20, 2005
    Posts:
    542
    Likes Received:
    0
    Location:
    Felton Pennsylvania
    I was wondering cause i got to looking at them and it looks like the leafs where it bolts to the front is all the way on the inside on both sides.

    It looks like they slid inward and the rest inf the bushing is on the otherside is this right?
     
  2. resurrected_jimmy

    resurrected_jimmy 1/2 ton status

    Joined:
    May 23, 2005
    Posts:
    2,241
    Likes Received:
    0
    Location:
    back home in Houston


    I'm confused.....:confused:
     
  3. 2High4U

    2High4U 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 20, 2005
    Posts:
    542
    Likes Received:
    0
    Location:
    Felton Pennsylvania
    lol ill see if i can take a picture:haha:

    if your looking at the front of your truck
    the leaf springs in the front where they bolt up are pushed towards the inside all the way and it looks the the bushings are shoved out toward left
    ____________
    0O I Chevy I I 00
    == I___________I ==
    ================
    I---I I---I
    ^
    ^
    these where the leaf spring goes the leaf is all the way toward the left on the right side and the left side is all the way to the right


    if no one knows what im talking about then thats ok im having a bad day today
    hope everyon enjoys my art work lmao

    the pic is hard to see and i cant tell o well i replace them any ways

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 23, 2005
  4. resurrected_jimmy

    resurrected_jimmy 1/2 ton status

    Joined:
    May 23, 2005
    Posts:
    2,241
    Likes Received:
    0
    Location:
    back home in Houston
    ok.... got ya, no that's not right. Did you re-torque your botls after 500 miles? that's strange, would a bent axle tube make your springs try to wander off to one side?
     
  5. 2High4U

    2High4U 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 20, 2005
    Posts:
    542
    Likes Received:
    0
    Location:
    Felton Pennsylvania
    no its been like that since ive bought the truck like 4 or 5 months ago just noticed it to tell you the truth.. what do i tork them to?
     
  6. resurrected_jimmy

    resurrected_jimmy 1/2 ton status

    Joined:
    May 23, 2005
    Posts:
    2,241
    Likes Received:
    0
    Location:
    back home in Houston

    I have no idea:haha: My point was, If you put new springs in and don't retorque them after a few hundred miles they loosen up. Its possible that the axle u-bolts are loose and the whole things is torque steering..... look and see if your shackles have the same thing going on, on the opposite side as the front bushings. If it is the u bolts that are loose I would say about that F$%^&* tight
     
  7. 2High4U

    2High4U 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 20, 2005
    Posts:
    542
    Likes Received:
    0
    Location:
    Felton Pennsylvania
    lol i gues i should just go over eveything on the truck the PO did some crazy shiat to this thing i guess looking over a few things happens every now and then sad thing is its costing me and not him!:mad: I should burn down his house J\K
     
  8. resurrected_jimmy

    resurrected_jimmy 1/2 ton status

    Joined:
    May 23, 2005
    Posts:
    2,241
    Likes Received:
    0
    Location:
    back home in Houston
    yeah...... so don't do that now, just keep it to yourself and don't post it first, payback is a bitch
     

Share This Page