Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Fuel pump question?

Discussion in 'The Garage' started by hidesertwheelin, Apr 2, 2005.

  1. hidesertwheelin

    hidesertwheelin 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Posts:
    782
    Likes Received:
    4
    Location:
    Hesperia, CA
    Can I mount a in-line fule pump on my 90 Sub as a back up to the factory in tank one? Or should I just install a pick up in the tank and use only a in line pump?
     
  2. TorkDSR

    TorkDSR 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 1, 2001
    Posts:
    1,258
    Likes Received:
    0
    Location:
    bucks co pa
    you can mount is as a backup, but it has to allow free flow when not turned on
     
  3. dirtwarrior17

    dirtwarrior17 Banned

    Joined:
    May 14, 2004
    Posts:
    1,820
    Likes Received:
    0
    Location:
    Redding, CA
    you can do both but if the inline pump is a higher psi than the intank you need to remove the intank pump for the higher psi.
     
  4. CyberSniper

    CyberSniper 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Apr 21, 2003
    Posts:
    2,257
    Likes Received:
    5
    Location:
    Chelsea, MI
    Some fuel pumps can't have pressure being fed into them. You'd have to find out if that pump can have a pressure being applied to it.
     
  5. dirtwarrior17

    dirtwarrior17 Banned

    Joined:
    May 14, 2004
    Posts:
    1,820
    Likes Received:
    0
    Location:
    Redding, CA
    If i were you i would either get a pump with the same psi as the intank or take the intank out and buy 2 inline pumps... if 1 fails you can replace it in 15 minutes... I'm not sure if the stock pump will allow flow if it fails.
     

Share This Page