Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Guage Problem

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by InSearchofAk5, Jul 18, 2001.

  1. InSearchofAk5

    InSearchofAk5 Registered Member

    Joined:
    Jul 16, 2001
    Posts:
    35
    Likes Received:
    0
    Anyone know how to fix the guel guage and spedometer gauge they both just sit on 0mph and 0 gas
     
  2. Jason73K5

    Jason73K5 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    592
    Likes Received:
    0
    Location:
    Fresno, Ca
    1. Put gas in the tank.

    2. Start it up, put it in gear and hit the gas.

    But seriously, the gauges themselves aren'y easily fixable. What you need to doo is check your wiring for the fuel gauge and ensure that your speedo cable is hooked up and in good condition. Depending on what you find, you may need to replace the gauges, the fuel sender, speedo cable or do more troubleshooting. Anyone else have any ideas?

    73K-5: TBI350/TH-400/NP-203/14FF/D44
    Topless, doorless and no tailgate!
    Fresno, CA
     
  3. Medman74K5

    Medman74K5 Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2001
    Posts:
    48
    Likes Received:
    0
    Location:
    Arizona, Prescott Valley
    I started at the guages and worked my way back. Found better gauges at wrecking yard. Did a lot cleaning and rewiring. The Haynes manual has some decent wiring diagrams. Get a new speedo cable and check the ground on the fuel guage, might need a new sending unit.
     

Share This Page