Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Hard Starts????

Discussion in 'The Garage' started by 84blazin, Nov 21, 2004.

  1. 84blazin

    84blazin 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 9, 2004
    Posts:
    345
    Likes Received:
    0
    Location:
    Queen Creek AZ
    Lately when starting my truck up it sounds like it barely cranking. Its sounds like the battery is almost dead but the battery is only a month old? Any suggestions? /forums/images/graemlins/ears.gif
     
  2. Thunder

    Thunder 3/4 ton status

    Joined:
    Jul 20, 2000
    Posts:
    8,946
    Likes Received:
    1
    Location:
    Northeast Nevada
    Are your cables in good shape? Bad starter? Timing too far advanced?
     
  3. 84blazin

    84blazin 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 9, 2004
    Posts:
    345
    Likes Received:
    0
    Location:
    Queen Creek AZ
    The starter is brand new. So is the battery and cables. The engine was taken out of a 90 blazer and rebuilt. Timing is correct.... Im just stump.. as usual. /forums/images/graemlins/histerical.gif
     
  4. kyser_soze

    kyser_soze 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 4, 2004
    Posts:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Location:
    KC Missouri
    Just to be redundant, try a different battery. I had an optima that only lasted 3 months. /forums/images/graemlins/screwy.gif
     

Share This Page