Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

heat question?

Discussion in 'The Garage' started by 86gmcjimmy, Dec 24, 2004.

  1. 86gmcjimmy

    86gmcjimmy Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Posts:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    wa
    i put in a mechanical temp gauge my heater core sprung a leak put a new in. I was running at the most 185deg in town on the highway about 165deg replaced the thermostat it was a 180deg with a 195deg. so it gets warm now but now i have no heat it cold. what do ya think I think there might be an air pocket thats about the only thing i can think of. I pressure tested it. and i got 3/4 of the radiator covered and it will just not get hot enough im going to be driving through a lot colder weather than here so if it runs that cool now its only going to cooler. so what do ya think. help would be greatly apprciated.
     
    Last edited: Dec 25, 2004
  2. Cricket

    Cricket 3/4 ton status

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Posts:
    8,224
    Likes Received:
    0
    Location:
    Colorado
    Did you hook up the heater core correctly. Is it possible you disconnected a heater control cable and forgot to put it back on? Did you plug your blower motor back in? Make sure you hooked everything up right first.
     
  3. bigburban383

    bigburban383 1/2 ton status

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Posts:
    1,242
    Likes Received:
    0
    Location:
    Michigan, Royal Oak
    Yeah, you may have screwed up the duct work so the air doesn't pass through the heater core.

    Feel the in/out hoses on the fire wall when the truck is hot, if they are hot its probably not an air bubble.
     

Share This Page