Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Help Please - Tach Wiring

Discussion in 'The Garage' started by Polaris, Sep 24, 2002.

  1. Polaris

    Polaris 1/2 ton status

    Joined:
    May 30, 2002
    Posts:
    1,182
    Likes Received:
    0
    Location:
    Rhinelander, Wisconsin
    Umm... I've never put a tach on something like this. My old vehicle had the "tach" spot right on the distributor cap if I recall. I can't find a thing in the manual about where to put the tach wire. Here's a pic:
    [​IMG]
    Can anyone help a gal out? Where's it go?

    Grateful,
     
  2. milspecjimmy

    milspecjimmy 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 28, 2002
    Posts:
    901
    Likes Received:
    0
    Location:
    raymond, maine
    its in the harness
    hang on ill go look
     
  3. milspecjimmy

    milspecjimmy 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 28, 2002
    Posts:
    901
    Likes Received:
    0
    Location:
    raymond, maine
    look at the grey plug on the coil, and the white wire is the tach lead, mine had a connector all on it waiting for a blade connector to be pushed in! /forums/images/icons/grin.gif
     
  4. milspecjimmy

    milspecjimmy 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 28, 2002
    Posts:
    901
    Likes Received:
    0
    Location:
    raymond, maine
    actually looking at your pic, just above the hard line that goes into your tb spacer, youll see the white wire comming from the gray conn. it has the connector all on it
     
  5. Scooter

    Scooter 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 18, 2000
    Posts:
    551
    Likes Received:
    0
    Location:
    Grandview, Mo.
    Yup .. where Jeff said .. Thats where I hooked mine up at.
     
  6. Polaris

    Polaris 1/2 ton status

    Joined:
    May 30, 2002
    Posts:
    1,182
    Likes Received:
    0
    Location:
    Rhinelander, Wisconsin
    Thanks, you're the best!! I wondered what that there wire was for, anyways. I'm just huntin' down the proper connector and it looks like I'll have this together before I have to go to work! THANKS!
     
  7. heavy4x4

    heavy4x4 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 28, 2002
    Posts:
    3,270
    Likes Received:
    0
    Location:
    Delafield, Wisconsin
    It looks like you like wire loom /forums/images/icons/grin.gif /forums/images/icons/shocked.gif
     
  8. Polaris

    Polaris 1/2 ton status

    Joined:
    May 30, 2002
    Posts:
    1,182
    Likes Received:
    0
    Location:
    Rhinelander, Wisconsin
    It came that way. I did replace wires but just put the loom back where it was. That photo was very sloppy, with the sun angle. Anyway, it's installed now, it works, and I didn't have to have my hubby help me! Yeah! I love this place!
     

Share This Page