Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Help!! Vibration problems (not driveline)

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by Blazin Ed, Jun 3, 2002.

  1. Blazin Ed

    Blazin Ed Registered Member

    Joined:
    Mar 29, 2002
    Posts:
    92
    Likes Received:
    0
    Location:
    Seattle
    After installing a 4" lift I had the usual vibration in the rear driveline so I dropped the tcase using the stock spacers. The rear driveline vibration went away but now, when I reverse I can feel a strong vibration on the on the other side of the firewall near the accelerator. Happens at around 1400-1500 rpm but GOES AWAY when I step on the brake pedal while holding the accelerator steady. I had my friend check if the brake booster was vibrating or if the air pump line was hitting the firewall but it wasn't. Anybody experience something like this after dropping the tcase 1"?? What did you do to fix it??
     
  2. Blazinaire

    Blazinaire 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 17, 2002
    Posts:
    1,262
    Likes Received:
    0
    Location:
    Santa Maria, CA
    How are your motor mounts? After I dropped my T-case 1'' it accelerated the wear on the motor mounts and broke one of them and the tranny mount. I replaced them and the vibes wen't away (most of them)
     
  3. Blazin Ed

    Blazin Ed Registered Member

    Joined:
    Mar 29, 2002
    Posts:
    92
    Likes Received:
    0
    Location:
    Seattle
    That's something I didn't check, I'll look into when I get home... It's a stock motor and only does it when going in Reverse, I'll climb up on the motor and look down behind the distributor to look for evidence of rubbing
     

Share This Page