Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

idle

Discussion in 'The Garage' started by 69K5, Nov 14, 2002.

  1. 69K5

    69K5 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Posts:
    1,544
    Likes Received:
    0
    Location:
    Monroe, LA
    my truck is idleing roughin gear at lights ect. purrs in park or neutral. im having a brain fart here. i know i have fixed this before. by the way its a 350, HEI, headers, and a starter that gets too hot.

    thanks

    nathan
     
  2. 4x4Freak

    4x4Freak 1/2 ton status

    Joined:
    Apr 21, 2002
    Posts:
    792
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, TX
    Check for vacuum leaks. A small one may let it run fine with no load, but suck too much air under load causing it to run rough. I know that worn throttle shafts will cause this, but if it just started doing it then there may a loose vacuum line somewhere.
     
  3. georgiared84

    georgiared84 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 5, 2002
    Posts:
    487
    Likes Received:
    0
    Location:
    Austell, Georgia
    I agree with the leaks. Double check your vaccum routing. I had the exact same symptoms, rerouted and replaced hoses for about $15, and now it runs like new. Couldn't believe the difference. My vaccum diagram was gone from under the hood, so I printed one off of AllData.
     
  4. 69K5

    69K5 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Posts:
    1,544
    Likes Received:
    0
    Location:
    Monroe, LA
    thanks ill check it out

    nathan
     

Share This Page