Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Ignition Problem, Ideas Welcome>>

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by Burt4x4, Jan 26, 2002.

  1. Burt4x4

    Burt4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    6,854
    Likes Received:
    0
    Location:
    California (Modesto area)
    Specs ~ 72K5,350 w/MSD 8360Dist,Blaster2 coil,6A Box. Performer intake w/Edl1901 Q-jet on top

    OK in late Nov at Pismo Dunes my rig started to hesitate then POW backfire out the tail pipes LOUD! The enigine would completely stall then, re-light it self or fire backup. So when I got home I rebuilt the carb, reset the air to fuel while adjusting the timeing as well. I ended up with about 18 on the vacume gage and 8 deg on the timing (was down on 4). On the test drive I thought I had it solved. But the next morning POW[​IMG]!
    So a couple weeks whent buy and I found some time to tear into it agiain. Whent to start the rig and it would not fire up[​IMG]. I found the cap & rotor were toast so replaced thoes and my rig fired up again but the "STALL .......POW" is still happening.
    I emailed MSD and they said I should send in my Dist and they can test/repair it for no more than 75 bucks max charge?
    I'm kinda out of ideas, this morning I put in my new altinator and test drove to going down the hwy and it did it again the Tach drops to 0 when the stall hits the motor and then POW loud especially at 8am in the neighbor hood [​IMG], it seams to happen when accelorating. It's got me worrid that one day it ain't gonna POW and the stall will turn into STALLED OUT....
    ANyway I'm gonna go drink a beer....
    Thanks


    72K5[​IMG]Led Zeppelin[​IMG]Rock ON![​IMG]
    <a target="_blank" href=http://coloradok5.com/gallery/Burt4x4>http://coloradok5.com/gallery/Burt4x4</a>
     
  2. KRAZIE87K5

    KRAZIE87K5 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 23, 2001
    Posts:
    3,369
    Likes Received:
    0
    Location:
    Chicago, IL
    That one sounds like fun to follow Steve! Good luck... have you done a compression test on her yet?

    <font color=red>GOT MUD???</font color=red>
    My license plate reads:<font color=blue> 8 YR SUV</font color=blue>
    454/TH400/NP205 - 14BFF/D60/w/ 4.10s - 36" TSLs
     
  3. Burt4x4

    Burt4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    6,854
    Likes Received:
    0
    Location:
    California (Modesto area)
    No, should I? Never thought compersion would have anything to do with it?

    72K5[​IMG]Led Zeppelin[​IMG]Rock ON![​IMG]
    <a target="_blank" href=http://coloradok5.com/gallery/Burt4x4>http://coloradok5.com/gallery/Burt4x4</a>
     
  4. Hossbaby50

    Hossbaby50 3/4 ton status

    Joined:
    Sep 1, 2001
    Posts:
    8,972
    Likes Received:
    0
    Location:
    Peoria, AZ
    After you do a compression test on her if you find that not to be the problem, PM Philly87. He is an MSD Tech, and can help you out. He is in the process of helping me out right now with my MSD. Hope he can help you too.

    My Chevy isn't broken, its just out of gas.
     
  5. Burt4x4

    Burt4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    6,854
    Likes Received:
    0
    Location:
    California (Modesto area)
    Thanks for the ideas...any more???

    72K5[​IMG]Led Zeppelin[​IMG]Rock ON![​IMG]
    <a target="_blank" href=http://coloradok5.com/gallery/Burt4x4>http://coloradok5.com/gallery/Burt4x4</a>
     
  6. Burt4x4

    Burt4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    6,854
    Likes Received:
    0
    Location:
    California (Modesto area)
    TTT

    72K5[​IMG]Led Zeppelin[​IMG]Rock ON![​IMG]
    <a target="_blank" href=http://coloradok5.com/gallery/Burt4x4>http://coloradok5.com/gallery/Burt4x4</a>
     
  7. dyeager535

    dyeager535 1 ton status Premium Member

    Joined:
    Dec 13, 2000
    Posts:
    26,979
    Likes Received:
    189
    Location:
    Roy WA
    Did you inspect the mech and vac advance when you had the cap/rotor off? My mech advance was ALL screwed up, so once I fixed that problem, I was able to get the timing so the thing wouldn't backfire when I tried to launch. Bushings were shot on mine, so the advance weights were bound up.

    Dorian
    My tech/links page: <a target="_blank" href=http://www.dorianyeager.com/index2.html>www.dorianyeager.com/index2.html</a>
    Why insist on counting when the ring gear has the tooth counts stamped in?
     
  8. Burt4x4

    Burt4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    6,854
    Likes Received:
    0
    Location:
    California (Modesto area)
    Ya it seamed to be moving and springing back into place. I think I'll just send in my dist?? It is so darn intermittint it's driving me nuts!! Yesterday it only did it once and I was running all over town in my K5. I can feel the motor skip a beat from time to time. It doens't stall or backfire when it skips. I can just bairly feel it skip.........................anyway thanks

    72K5[​IMG]Led Zeppelin[​IMG]Rock ON![​IMG]
    <a target="_blank" href=http://coloradok5.com/gallery/Burt4x4>http://coloradok5.com/gallery/Burt4x4</a>
     

Share This Page