Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

LT1 intake on a 91?

Discussion in 'The Garage' started by garlicbreath, Apr 24, 2005.

  1. garlicbreath

    garlicbreath 1/2 ton status

    Joined:
    May 17, 2003
    Posts:
    1,136
    Likes Received:
    0
    Location:
    Denver
    Hey, does anyone know if the intake setup from an LT1, like the caprice cop cars will bolt onto a 91 motor? I am looking into injecting my blazer, but the TPI setups are still pricey.
     
  2. Russell

    Russell LB7 Tahoe Status Premium Member GMOTM Winner

    Joined:
    Jun 23, 2000
    Posts:
    7,921
    Likes Received:
    331
    Location:
    Fort McMurray, Alberta
    Yes, it can be done, and is actually an extremely good intake to replace the stock TPI intake.

    You can find more information about what kinds of machining / changes need to be made to bolt the intake on at this website:

    www.lt1intake.com
     
  3. sled_dog

    sled_dog 1 ton status

    Joined:
    Sep 3, 2002
    Posts:
    16,870
    Likes Received:
    0
    Location:
    Austin, TX
    actually its not a great replacement for us. I wanted to do it but its pointless on a truck. The LT1 is great for Camaros and Firebirds. It is good for a large camshaft with high RPM power. For torque the TPI intake is far better.

    http://www.popularhotrodding.com/enginemasters/articles/hardcore/0803phr_beast/

    Oh and both the links that are posted are just replacing a TPI intake with an LT1 intake. I'm in the market for a TPI setup, they don't seem to run much more than $500. Not much when you compare to aftermarket.
     
  4. garlicbreath

    garlicbreath 1/2 ton status

    Joined:
    May 17, 2003
    Posts:
    1,136
    Likes Received:
    0
    Location:
    Denver
    One of the reasons I am considering the LT1 also is I have sportsman II heads, headers, 10-1 compression, and zz4 cam. If I understand right a stock TPI setup would choke my motor.
     
  5. garlicbreath

    garlicbreath 1/2 ton status

    Joined:
    May 17, 2003
    Posts:
    1,136
    Likes Received:
    0
    Location:
    Denver
    Well, apparently the LT1 intake doesn't work with sportman heads! Thanks though.
     
  6. camarossguy2

    camarossguy2 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 10, 2004
    Posts:
    214
    Likes Received:
    0
    Location:
    ABQ NM
    Also, the lt1 intake do not have a distributor hole in the back...you would need LTCC LS1 coil packs, or an opti-spark conversion
     

Share This Page