Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

MMM I think i am screwed

Discussion in 'The Garage' started by BlackDog714, Oct 7, 2004.

  1. BlackDog714

    BlackDog714 1/2 ton status

    Joined:
    Jun 8, 2002
    Posts:
    260
    Likes Received:
    0
    Location:
    Indiana
    Got the Painless wiring kit for my 92 TBI swap all hooked up and ready to go, but i was reading the codes off of the computer and its not the right computer. The one I had came off of a manual truck so it doesnt have the controls for the lock up tranny. Now what?
     
  2. Okiemuddog

    Okiemuddog 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 3, 2003
    Posts:
    1,260
    Likes Received:
    0
    Location:
    Guthrie, Oklahoma
    Humm, I might could help you out, I have one from an auto truck and need one for a manual /forums/images/graemlins/thinking.gif /forums/images/graemlins/thinking.gif. I would be willing to swap you straight across. That way we both win /forums/images/graemlins/peace.gif /forums/images/graemlins/peace.gif /forums/images/graemlins/peace.gif

    Pm me if you are interested


    Thanks,
    Krennen
     
  3. Hossbaby50

    Hossbaby50 3/4 ton status

    Joined:
    Sep 1, 2001
    Posts:
    8,972
    Likes Received:
    0
    Location:
    Peoria, AZ
    Does your tranny still have the factory lockup curcuit in place? If so it will still lock itself up without the computer input.

    As for the computer I am not sure.

    What codes do you get?

    Harley
     
  4. az-k5

    az-k5 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 15, 2003
    Posts:
    2,774
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix AZ
    You can also put a manual lock up switch into it. A simple toggle is all that it takes.
     
  5. dyeager535

    dyeager535 1 ton status Premium Member

    Joined:
    Dec 13, 2000
    Posts:
    26,979
    Likes Received:
    189
    Location:
    Roy WA
    I would guess the easiest fix would be to get the stock setup off of the 700R4 trucks from '82-86. (not sure on the years exactly, but non-computer controlled lockup 700R4's)

    It's a vacuum operated standalone system.

    However, I'd bet that PROM is different regarding engine control based on manual or automatic transmission. Not sure how much problem that will cause, but it won't be "right".

    Tough call, either way, the right PROM is the 100% correct solution.
     
  6. Okiemuddog

    Okiemuddog 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 3, 2003
    Posts:
    1,260
    Likes Received:
    0
    Location:
    Guthrie, Oklahoma
    Give me a call in the morning /forums/images/graemlins/thumb.gif
     
  7. 85mudblazin

    85mudblazin 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 26, 2004
    Posts:
    3,951
    Likes Received:
    0
    Location:
    Austin,TX
    Just give painless a call and they can get you what you need. /forums/images/graemlins/thumb.gif
     

Share This Page