Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Need some help!! Info needed!!!

Discussion in 'The Garage' started by hunterguy86, Oct 16, 2005.

  1. hunterguy86

    hunterguy86 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Posts:
    2,477
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Marcos, Texas
    My dad has a 95 F-250 powerstroke. When driving the truck it will seem as if it shuts down to only a few cylinders and then suddenly kick back in and run fine again. During this the check engine light will come on. We talked to a shop and they suggested that the cam sensor might be bad but they didnt know because they dont work on diesels. Does this thing have a cam sensor? What could this be? I know this is a chevy forum but i figured you guys might know or could atleast direct me to someplace to go.

    thanks

    Dustin
     
    Last edited: Oct 28, 2005
  2. hunterguy86

    hunterguy86 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Posts:
    2,477
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Marcos, Texas
    Anybody know anything about this?
     
  3. midnitewarya

    midnitewarya Sounds like a problem for future me. Premium Member

    Joined:
    Dec 1, 2002
    Posts:
    1,726
    Likes Received:
    20
    Location:
    SoCal
    Had a buddy who had a 95 diesel ford, same kind of thing happened. He was getting poor performance and all of a sudden it died. While my rig was on his trailer. It ended up being the computer. He pulled a used one from a scrap yard for 40 bucks and it has been running fine since.

    I don't know, but that might be the prob, keep in mind though, it is a ford... :p:

    Al
     
  4. hunterguy86

    hunterguy86 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Posts:
    2,477
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Marcos, Texas
    I hope thats not the problem but it may be something to check in to.

    Thanks for your reply.

    Anyboy else got any ideas?
     
  5. Jimbo*

    Jimbo* 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Posts:
    1,420
    Likes Received:
    2
    Location:
    roswell, new mexico
    Go to www.thedieselstop.com , they can answer your questions. I have a truck with similar symptoms, and will be tearing into it soon. Could be an injector, the wiring harness, the Injector Driver Module, or something else.
    Good luck.
    Jimbo
     
  6. sweetk30

    sweetk30 professional hooker Premium Member

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Posts:
    25,544
    Likes Received:
    539
    Location:
    horseheads , ny 14845
    sorry to say it but thay circled the problem. :doah: :haha:
     
  7. mtnman

    mtnman Scrap metal fabricator Premium Member

    Joined:
    Sep 8, 2005
    Posts:
    2,087
    Likes Received:
    31
    Location:
    On the farm , Missouri
    Quick, easy, first step - pull the harness connectors @ the valve cover gaskets and clean and re-install them. this is a fairly coomon, rattlesmoke-I mean powerjoke-I mean powerstroke problem :haha: P.S. yes on the cam sensor-whole thing runs off of it
     
  8. hunterguy86

    hunterguy86 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Posts:
    2,477
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Marcos, Texas
    Thanks for the replies yall. I appriciate the help. I'll be lookin at the truck this weekend to try and figure it out. Thanks again,

    Dustin
     

Share This Page