Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Need some help quick on a code #

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by gokartergo, Mar 9, 2003.

  1. gokartergo

    gokartergo 3/4 ton status Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2000
    Posts:
    5,855
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hollister, CA
    A friend of mine just called me from Hollisterhills. He as a 83 K5 with a crate 350. His check engine light came on and it threw a code 12.. Does anybody now what a 12 is...Thanks Dan
     
  2. milspecjimmy

    milspecjimmy 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 28, 2002
    Posts:
    901
    Likes Received:
    0
    Location:
    raymond, maine
    code # 12 is no distributor referance pulse, "this code will flash when ever the diagnostic terminal is grounded and the engine is not running. if additional codes are stored in the ECM they will appear after this ode has flashed three times, if this code appears while the engine is runninga, no referance pulses from the distributor are reaching the ECM" per haynes
     
  3. 4X4HIGH

    4X4HIGH 1 ton status Premium Member GMOTM Winner

    Joined:
    Dec 14, 2001
    Posts:
    22,060
    Likes Received:
    69
    Location:
    Pleasanton, CA.
    I just talked to Ken about this. A code 12 is diagnostic mode or system is working properly then it will be followed by any other codes that may have tripped. In Kens case a code 14 was also present which is a coolant sensor or circuit/high temperature indicated. I told him to check for a sticking thermostat, most likely cause.
     
  4. gokartergo

    gokartergo 3/4 ton status Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2000
    Posts:
    5,855
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hollister, CA
    He siad he just talked to you.. He is going to tow it over to my house. We are going to replace the T-Stat and probably the sensor.. He said it is running right at 180 thou..
     
  5. k20

    k20 3/4 ton status

    Joined:
    Sep 9, 2001
    Posts:
    5,068
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mineral Springs, NC
    could it be a bad sending unit with a bad stat? causing it to run at 240 or something? just a thought

    BTW post 500.
     
  6. gokartergo

    gokartergo 3/4 ton status Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2000
    Posts:
    5,855
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hollister, CA
    We went down a bought a new sensor and replaced it. It came back on code 14. We then went and replced the wires that go to the sensor.. Works fine now.. Thanks Dan
     

Share This Page