Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

New Carb installed now it wont start / ignite

Discussion in 'The Garage' started by DUKE, Feb 22, 2003.

  1. DUKE

    DUKE 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 14, 2001
    Posts:
    879
    Likes Received:
    0
    Location:
    Davenport Iowa
    Okay,
    So I got my new q-jet carb and everything was set just so. I took the old one off and made sure all the hoses and everything where noted. I put the new one on as instruction stated, and reattached all hoses. I go to start it and nothing. It just kept cranking and cranking. Now the starter is just klicking and it sounds like the battery is almost drained. Maybe I flooded it somehow? any ideas or suggestions to troubleshoot this?

    *it is definatly putting gas in there, I primed it as the direction said and i could look down and see the jets of gas as i pressed the acellorator pump down. I also sprayed some of that starter fuild in there to help out. It seems as if it is not ingniting.
     
  2. JimmyJuneau

    JimmyJuneau 1/2 ton status

    Joined:
    Apr 11, 2001
    Posts:
    811
    Likes Received:
    0
    Location:
    Juneau, Alaska
    Re: New Carb installed now it wont start

    Do you know if it is getting gas for sure?
     
  3. 4x4Freak

    4x4Freak 1/2 ton status

    Joined:
    Apr 21, 2002
    Posts:
    792
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, TX
    Re: New Carb installed now it wont start

    Try priming it. Sounds like it hasnt pumped any gas to the carb. I know that on my 79 it takes forever for the pump to get any fuel to the carb while just cranking it.
     
  4. tecton

    tecton 1/2 ton status

    Joined:
    Dec 1, 2002
    Posts:
    1,553
    Likes Received:
    0
    Location:
    WV
    Re: New Carb installed now it wont start

    hold the gas to the floor when u start it
    had this happen but with me it was cause the carb was a piece of trash
     

Share This Page