Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

No electrical power

Discussion in 'The Garage' started by 77crewcab, Sep 23, 2004.

  1. 77crewcab

    77crewcab 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Posts:
    1,620
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, Texas
    This question was in my other post but I thought it might get a better repsonse sepparately. I have a new battery, cap, rotor, and starter. All connections are good and I had no problem until last weekend until changing the cap and rotor. For a couple days I would only get power when I turn the key about 2 out of 20 times. Then it went to sometimes getting power for a second or two if I wiggled the key or locked the steering wheel. Now I have nothing at all. I know the voltage regulator on the alt is bad and I need to replace the alt, I have an ignition switch to try. What else besides the key cylinder could be the problem, coil, ignition module? Please give me some ideas. I am lost as to why it would work fine last week and now nothing.
     
  2. 84_Chevy_K10

    84_Chevy_K10 Banned

    Joined:
    May 30, 2001
    Posts:
    17,669
    Likes Received:
    0
    Location:
    IL, USA
    Check the fusable links on the firewall.
     
  3. 77crewcab

    77crewcab 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Posts:
    1,620
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, Texas
    You mean the ones inline to the starter or isn't there one mounted to the firewall between the distributor and the brake booster?
     
  4. 83ZZ502_Jimmy

    83ZZ502_Jimmy 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 7, 2001
    Posts:
    3,103
    Likes Received:
    0
    Location:
    Richmond, VA
    Check all of them IMO.

    John
     
  5. 77crewcab

    77crewcab 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Posts:
    1,620
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, Texas
    Okay, is there anything else I should look at?
     
  6. 77crewcab

    77crewcab 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Posts:
    1,620
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, Texas
    Okay I checked the links and they all appear good. I replaced the ignition switch, and still no power at all. Could the alternator be the problem?
     
  7. 84_Chevy_K10

    84_Chevy_K10 Banned

    Joined:
    May 30, 2001
    Posts:
    17,669
    Likes Received:
    0
    Location:
    IL, USA
    Probably not. Check the fusable links again. Especially the one on the driver's side near the brake booster.
     
  8. 77crewcab

    77crewcab 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Posts:
    1,620
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, Texas
    Okay I'll give 'em another check or just replace them to be shure. What bout the cylinder lock, what are the syptoms when it goes bad?
     
  9. 77crewcab

    77crewcab 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Posts:
    1,620
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, Texas
    Just wanted to thank everyone who replied. I finally figured out the problem. After going through everything again I decided to try a different ignition switch and sure enough that was it. The "new" one I had bought didn't work right. So I am starting again thanks to ya'lls patience and help. /forums/images/graemlins/thumb.gif
     
  10. 84_Chevy_K10

    84_Chevy_K10 Banned

    Joined:
    May 30, 2001
    Posts:
    17,669
    Likes Received:
    0
    Location:
    IL, USA
    I'd be willing to bet that your ignition switch was either not plugged in correctly or not adjusted correctly.

    I guess I forgot to mention that but I've noticed it on my own rig before.
     
  11. 77crewcab

    77crewcab 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Posts:
    1,620
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lubbock, Texas
    Possibly but I tried it several times and could even swap the new one that works and the new one that doesn't and it just didn't work. No big deal really but at least it is running now.
     

Share This Page