Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

NO POWER

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by KILLERK5, Oct 26, 2000.

  1. KILLERK5

    KILLERK5 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 19, 2000
    Posts:
    108
    Likes Received:
    0
    Location:
    Aurora, Colorado
    I HAVE AN 88 WITH TBI, WHEN I HIT THE GAS ALL THE WAY I HAVE NO POWER WHAT SO EVER, THE TRUCK ACTUALLY SLOWS DOWN. I HAVE NO IDEA WHAT THE PROBLEM IS. HAS ANYBODY HAD SIMILAR EXPERIENCES? WHAT NEEDS TO BE DONE TO FIX IT?

    THANKS
     
  2. Emmettology 101

    Emmettology 101 3/4 ton status

    Joined:
    May 9, 2000
    Posts:
    8,126
    Likes Received:
    0
    Location:
    FL
    Is your check engine light on? One of your injectors may be clogged or has died.(just a shot in the dark)

    Have you changed you fuel filter, air filter and PCV valve lately or recently?

    Mike [​IMG]
    See <font color=green>EMMETT</font color=green> -&gt; http://emmett.coloradok5.com
     
  3. KILLERK5

    KILLERK5 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 19, 2000
    Posts:
    108
    Likes Received:
    0
    Location:
    Aurora, Colorado
    MY ENGINE LIGHT COMES ON AFTER IVER BEEN ON THE THROTTLE FOR A MINUTE OR TWO. ITS A CODE 44 WHICH IS THE O2 SENSOR IS INDICATING LEAN EXHAUST. I HAVE A NEW AIR FILTER.
     
  4. Emmettology 101

    Emmettology 101 3/4 ton status

    Joined:
    May 9, 2000
    Posts:
    8,126
    Likes Received:
    0
    Location:
    FL
    I am kinda stumped or it is too late in the day! :) Lets see what others have to say!

    Man that sorta ryhmes!! LOL

    I am loosing it!!!!

    Mike [​IMG]
    See <font color=green>EMMETT</font color=green> -&gt; http://emmett.coloradok5.com
     
  5. Stoopalini

    Stoopalini 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 17, 2000
    Posts:
    999
    Likes Received:
    0
    Location:
    Austin, Texas
    Check your fuel filter 1st.
    That '88 should have a fuel pump in the tank, right? disconnect your fuel line from the intake and run a pressure test on it. If it's going out, that'll be the first sign.

    Thomas.

    BTW: TURN THAT CAP'S LOCK OFF ..... please? [​IMG]

    -- '84 K5 Blazer --
    http://stoopalini.coloradok5.com/index.html
     
  6. Burt4x4

    Burt4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    6,854
    Likes Received:
    0
    Location:
    California (Modesto area)
    It's because your caps lock is on[​IMG]..
    hehheee dry eyes
    sounds like no fuel, does it start to sputter after the bog then take off or just bogs tell dead?
    How about hwy cruzin @ 60mph?
    72K5[​IMG]Led Zeppelin[​IMG]Rock ON![​IMG]
    http://www.burt4x4.coloradok5.com
     
  7. Blaze

    Blaze 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 28, 2000
    Posts:
    3,285
    Likes Received:
    0
    Location:
    Raleigh, NC
    I think that it is a clogged injector. My S-10 Blazer had the same problem for a while. I took out the injectors and put new filters on them and cleaned them up. It worked fine after that.

    [​IMG]http://www.ncclassics.com
     
  8. Dieselmh

    Dieselmh 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    910
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    I would check the obvious things first, fuel filter, air cleaner etc. It could also be your distributor advance malfunctioning. My fuel pump didn't give me any warning before it croaked, but I guess that could be it also. Good luck.

    Diesel

    If it ain't broke, fix it 'til it is.[​IMG]
     

Share This Page