Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Noise in transfer case?

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by clintsk5, Sep 12, 2000.

  1. clintsk5

    clintsk5 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 2, 2000
    Posts:
    288
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kingman, Az.
    Ok.....The guy who bought my old blazer ran the tranny down on fluid and blew that bad boy up!...Well he had the tranny rebuilt and had the part time kit (I gave him,I'm such a nice guy!) put in at the same time....Now ...when traveling down the road...theres ...kinda a grinding ...?...metal slipping noise ?...coming from the tranny or transfer when driving at 35 mph and above!! the tranny guy says the chain is lose in the transfer case and when puting on the part time kit took off the tension from the chain!!!I thought when the truck is in 2 high the transfer case wasn't doing anything...Does this sound right??...oh ya ....turbo 350 ....203...35 inch tires...( my old Baja Claws....sob!!)
     
  2. jarheadk5

    jarheadk5 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 6, 2000
    Posts:
    4,389
    Likes Received:
    0
    Location:
    PA
    Dumb question, but...

    Is there fluid in the case (whatever variety it's supposed to have)?

    [​IMG] Semper Maintenance!
     
  3. DMK

    DMK 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 20, 2000
    Posts:
    757
    Likes Received:
    0
    Location:
    CINCINNATI, OH
    When installing a part-time kit in an 203 you don't even mess with the chain. If lock out hubs wern't installed everything would still move in 2 hi. The font end would just not receive any power. Sounds like the part time kit was installed wrong. There is a thrust washer that must be used before putting the planetary housing back on you may be getting a grinding noise from this. Installed one about 3 years ago, so please feel free to correct me if wrong.
     
  4. clintsk5

    clintsk5 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 2, 2000
    Posts:
    288
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kingman, Az.
    Yes, hubs (superwinch) were installed too ....that's what I think....They put the part time kit in wrong...anyone else have an idea?
     

Share This Page