Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

OK! Expert advice needed!

Discussion in 'The Garage' started by TDAWG1, Feb 11, 2007.

  1. TDAWG1

    TDAWG1 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Posts:
    2,836
    Likes Received:
    8
    Location:
    Grand Junction, Crawlorado
    [​IMG] Here is the Problem 350 TBI suddenly a couple of months ago started running funny, No heat out of heater so I replaced the o2 sensor and put in a new fuel filter, do to the lobing it was doing. Not it warms up inside and the motor warms up fine, but after that oil presure drops below 30 then is lobes and dies. this usually happens every morning or every other, It fires right back up but it is anoying as H.E. double hockey sticks.Sometimes when I get to a stoplight it does the same thing. Help what to do? Is this a fuel problem as in pump or a air to fuel mix or my distributer, what!!!???!??!?!?!??!?! [​IMG] [​IMG] [​IMG]





    [​IMG]
     
  2. dyeager535

    dyeager535 1 ton status Premium Member

    Joined:
    Dec 13, 2000
    Posts:
    26,980
    Likes Received:
    189
    Location:
    Roy WA
    Does your fuel pump run when you turn the key to run (not start) first thing in the morning? Listen for it, you'll hear it if it does.

    How is starting? Easy and fast, or take a lot of cranking before it starts?
     
  3. Leper

    Leper 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Posts:
    4,437
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dallas Baby!!!!
    Does it have any coolant in it? Did you look? Don't trust the gauge, look in the overflow bottle and the radiator. Touch the hoses to see if they are the same temp.
     
  4. TDAWG1

    TDAWG1 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Posts:
    2,836
    Likes Received:
    8
    Location:
    Grand Junction, Crawlorado
    I will try the hose thing, yes it does start right up though every once in a while it takes a couple more cranks. Yes the fuel pump still is working
     
  5. Can Can

    Can Can Pusher Man Staff Member Super Moderator

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    15,552
    Likes Received:
    136
    Location:
    Cochrane, Alberta, Canada
    Is it throwing any codes?
     
  6. TDAWG1

    TDAWG1 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Posts:
    2,836
    Likes Received:
    8
    Location:
    Grand Junction, Crawlorado
    don't know noo code reader?!!
     
  7. resurrected_jimmy

    resurrected_jimmy 1/2 ton status

    Joined:
    May 23, 2005
    Posts:
    2,241
    Likes Received:
    0
    Location:
    back home in Houston
    if your check engine light is on its throwing a code... would be a great help in narrowing your search for the problem
     
  8. K5er4Life

    K5er4Life 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 16, 2002
    Posts:
    1,456
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bellflower, Ca
    You dont need a code reader. I cant remember what terminals on the ALDL connecter you have to cross but you can pull the codes, if any that way. I know which two ports to cross on mine but Im sure someone here knows what you cross. All you need is a paper clip or something similar and youll be able to pull any codes that might be stored in ecm memory. Let me search real quick see if I can turn anything up...
     
  9. K5er4Life

    K5er4Life 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 16, 2002
    Posts:
    1,456
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bellflower, Ca
    Ok, quick little google search found this...

    http://www.troublecodes.net/GM/

    Follow the method outlined, read if there are any codes. If there are none then you will just get a continuous code 12. When you turn the key foreward with the dlc connector jumped the ses light will flash 12 twice then list all if any other codes, followed by another code 12 twice to let you know thats the last of the codes.
     
  10. TDAWG1

    TDAWG1 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Posts:
    2,836
    Likes Received:
    8
    Location:
    Grand Junction, Crawlorado
    thanx and no the check enginge light is not on.
     
  11. K5er4Life

    K5er4Life 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 16, 2002
    Posts:
    1,456
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bellflower, Ca
    The check engine light does not have to be on for a code to be stored in the memory of the ecm. The ses light will come on only when the problem is present at that moment, after that the code will be stored. You probably dont have any codes in there but it doesnt hurt to check. Its possible the ses came on sometime while you were driving and didnt notice it.
     
  12. broke73

    broke73 1/2 ton status

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    109
    Likes Received:
    0
    Location:
    Grand Blanc, MI
    Maybe the fuel pump relay? The oil pressure switch takes over when the relay fails.
     
  13. TDAWG1

    TDAWG1 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Posts:
    2,836
    Likes Received:
    8
    Location:
    Grand Junction, Crawlorado
    this is why I am glad I asked you guys you are all so darn smart. thanx for the help. I will get the system checked for some codes.
     

Share This Page