Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

On to starter #3

Discussion in 'The Garage' started by mountainexplorer, Sep 3, 2004.

  1. mountainexplorer

    mountainexplorer 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 14, 2001
    Posts:
    4,903
    Likes Received:
    0
    Location:
    Spokane, Wa./Ione, Wa
    Since I put the new SB400 motor in the blue Blazer, I had the original starter that was in it go out (bushing in the nose cone). I put a new (well, used, but low usage) starter in it. Worked perfectly. Now, a month later, it gave out. Same problem, the bushing wore out.

    So, I'm on starter #3, another used one I found in the garage. Spins over, as quiet as can be now.

    I should probably run a starter brace on this one, to be safe.

    Anyone had starters just drop left and right?
     
  2. big83chevy4x4

    big83chevy4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Posts:
    6,587
    Likes Received:
    0
    Location:
    Sheridan, Michigan
    my friend kept breaking nose cones off. hes on starter #4 in 2 months and its holding together, for now. these were remaned starters

    ive gone through 3 starter in 2 weeks before, they were used starters. first one locked up (sticking mud) second one the nose cone broke and the third the solenoid went to [censored]. i finely got a good one though.
     
  3. smprider112

    smprider112 1/2 ton status

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    624
    Likes Received:
    0
    Location:
    Beaverton,Oregon
    I kept burning them up...when my Alt. was going out...it would surge real bad...somehow I went thru like 2 or 3 in a few months...b4 I realised I needed a new alt /forums/images/graemlins/ignore.gif now its had the same starter for 3+ years /forums/images/graemlins/thumb.gif
     
  4. Muddytazz

    Muddytazz 1 ton status

    Joined:
    Jun 30, 2002
    Posts:
    20,073
    Likes Received:
    0
    Location:
    Salem, Or.
    I went thru 8 starters from the same problem. Made my own starter brace and I'm on the same one for a yr now /forums/images/graemlins/thumb.gif
     
  5. k20

    k20 3/4 ton status

    Joined:
    Sep 9, 2001
    Posts:
    5,068
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mineral Springs, NC
    I did when i put my first 496 in........note to all users, brand new, moderate compression big blocks, cant be started w/ lifetime warranty pepboys starters. Now i have a Powermaster gear reduction on there.....spins it over like a champ. The pepboys would barely budge it, and after starting it once or twice would just sit there and buzz.....
     
  6. 79Stomper

    79Stomper 1/2 ton status Premium Member GMOTM Winner

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Posts:
    4,225
    Likes Received:
    19
    Location:
    Forest, VA
    Happened o me when I put the crate motor in. I burned up 2 high torque mini starters during the break in period but had it rebuilt localla at the time and has been on for over a year now with no problems as of yet.
     
  7. TorkDSR

    TorkDSR 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 1, 2001
    Posts:
    1,258
    Likes Received:
    0
    Location:
    bucks co pa
    im on #4... got it down to 16 minutes start to finish, and im blaming my headers
     
  8. 85HeartBurb

    85HeartBurb 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 10, 2002
    Posts:
    735
    Likes Received:
    0
    Location:
    Temecula, south
    i've been through six in the last 8 or so months first i thought it was the headders then i took the inspection cover off and saw the condition of my flex plate!!! /forums/images/graemlins/rolleyes.gif
     

Share This Page