Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Panel lights and a short

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by 76_Cheyenne, Nov 10, 2002.

  1. 76_Cheyenne

    76_Cheyenne 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 23, 2002
    Posts:
    285
    Likes Received:
    0
    Location:
    Missoula, Montana
    My panel(guage lights) do not work, I was told by you guys that it was probably my headlight switch, so I replaced it, then all of the sudden my dome light worked when the drivers door was open, this had never happened before! but then it went out, if I jiggle the headlight switch it like comes on then goes off, does the switch ground to the dash where it is screwed in? The panel light fuse keeps burning out so i know there has to be a short. does it sound like the short is where the switch hooks up to the dash?
    Thanks
     
  2. RATAH

    RATAH 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Posts:
    576
    Likes Received:
    0
    Location:
    Franklin,Ohio
    Hey 76_Cheyenne
    did you get the lights working?
    if so what did you do?
    im having the same problem
    Thanks
     
  3. imiceman44

    imiceman44 1 ton status

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Posts:
    15,160
    Likes Received:
    1
    Location:
    Sacramento, CA
    Yes the switch short ground to the body, if you have a poor contact, you will have a problem.
     
  4. RATAH

    RATAH 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Posts:
    576
    Likes Received:
    0
    Location:
    Franklin,Ohio
  5. Marshall

    Marshall 1/2 ton status

    Joined:
    Apr 8, 2002
    Posts:
    204
    Likes Received:
    0
    Location:
    LiveRmore,CA
    I know one thing you might want to check, When i installed my own stereo i hooked all of the wires to the stereo harness, not knowing that i had created a ground to power. The wire that i hooked up wrong was a brown wire that was origanlly used for the stock stereo lighting to the black wire on the harness. This would make my taillight fuse burnout everytime i would turn on my light. I hope this helps.

    Marshall

    /forums/images/graemlins/k5.gif 31"s/350/208/10Bolt
     

Share This Page