Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

pinion nut size of d60?

Discussion in 'The Garage' started by muddybuddy, Jan 16, 2006.

  1. muddybuddy

    muddybuddy 3/4 ton status

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    8,933
    Likes Received:
    1
    Location:
    Fairfax Station VA
    whats the pinion nut size for a d60?
     
  2. Emmettology 101

    Emmettology 101 3/4 ton status

    Joined:
    May 9, 2000
    Posts:
    8,126
    Likes Received:
    0
    Location:
    FL
  3. 79Beast

    79Beast 1/2 ton status

    Joined:
    Dec 9, 2001
    Posts:
    1,155
    Likes Received:
    0
    Location:
    Georgia
    7/8-14
     
  4. perp

    perp 1/2 ton status

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Posts:
    569
    Likes Received:
    0
    Location:
    Chandler AZ
    F'n Big
     
  5. Blazer1970

    Blazer1970 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    1,600
    Likes Received:
    0
    Location:
    Old Mission, MI
    Damn, and I would've said 1 1/2".
     
  6. muddybuddy

    muddybuddy 3/4 ton status

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    8,933
    Likes Received:
    1
    Location:
    Fairfax Station VA
    gay, i have 1 1/4 and 1 3/8. guess i gatta go out and buy one.
     
  7. perp

    perp 1/2 ton status

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Posts:
    569
    Likes Received:
    0
    Location:
    Chandler AZ
    1 5/16 is a good size to have, IIRC it fits the sector shaft on the steering box as well
     
  8. muddybuddy

    muddybuddy 3/4 ton status

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    8,933
    Likes Received:
    1
    Location:
    Fairfax Station VA
    ya, and i already got the bastard size 1 3/16 for the t-case plugs
     
  9. Emmettology 101

    Emmettology 101 3/4 ton status

    Joined:
    May 9, 2000
    Posts:
    8,126
    Likes Received:
    0
    Location:
    FL
    Dont buy one from Craftsmen. The walls are too thick... I had to get an S&K socket from a local dealer. The socket walls were much thinner than the Craftsmen....

    If the walls are too thick, the socket wont fit down onto the nut and between the nut and yoke.
     
  10. muddybuddy

    muddybuddy 3/4 ton status

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    8,933
    Likes Received:
    1
    Location:
    Fairfax Station VA
    hmm good point
     
  11. 6.2puller

    6.2puller 1/2 ton status

    Joined:
    Jul 8, 2004
    Posts:
    569
    Likes Received:
    0
    Location:
    New England
    Yah, I will second that. I had to throw my new socket in the lathe and trim it down some to fit. Gotta love turning down a way overpriced socket when you buy it individually.
     

Share This Page