Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

power steering

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by pilgrim, Nov 7, 2001.

  1. pilgrim

    pilgrim 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 10, 2001
    Posts:
    247
    Likes Received:
    0
    Location:
    new hampshire
    (sorry i put this post on first gen by accident meant to be hear)
    so i installed agr's power steering pump and box. and i thought that it would be super easy turn and all but i'm having some trouble. when i'm moving down the road it seems to work ok , but when i'm stopped on tar and i go to turn the wheel and it's darn near impossiable, the belts also chirp (the belts are new and good and tight). did agr send me a bum pump? and is there any test i can do to verify this? or is it something else that i'm not seeing?


    85 sub / 350 rebuilt / 14bolt ff ,w-detroit/
    dana 60 w-posi/ sm 465 / np 205 / 6" lift / 38.5 swamper sx / 10000 ramsey / custom tailgate
     
  2. Boss

    Boss 1/2 ton status Author

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    2,550
    Likes Received:
    0
    Location:
    Maryland
    LOL, I wouldn't doubt it if they sent you a bad pump. NO suprise here, most have dealt with AGRs $hitty stuff! But before we blame AGR, Is your pump running hot? Did you bleed the system well? check the fluid, what color is it? Milky? Improper bleeding will destroy a pump quick.
    Boss

    Pic of my truck Before N' After
    <a target="_blank" href=http://coloradok5.com/gallery/BeforeNAfter>http://coloradok5.com/gallery/BeforeNAfter</a>
     

Share This Page