Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Question for Wingnutt

Discussion in 'The Garage' started by mtrdrms, Jun 23, 2005.

  1. mtrdrms

    mtrdrms 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 14, 2005
    Posts:
    312
    Likes Received:
    0
    Location:
    Torrington, CT
    Ok now I got my chip from TBIChips.com and it worked better than I imagined. Not perfect but a hell of a lot better. the only problem I am having now is the idle is really high. It is around 1000 when I am not moving and when I push the clutch in while driving it stays at 1500 then once I stop it settles slowly to 1000 and so the cycle continues. What causes this? Do you know how to fix this? i havent tried to set it using the IAC method yet so we will see if that works. Any input would be nice. Thanks for all of your help. Andy
     
  2. mtrdrms

    mtrdrms 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 14, 2005
    Posts:
    312
    Likes Received:
    0
    Location:
    Torrington, CT
    OR anybody with a TBI?
     
  3. Wingnutt

    Wingnutt 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 20, 2000
    Posts:
    324
    Likes Received:
    0
    Location:
    NOVA
    First, double check your TPS voltage, again, it should be set at .54-.56v. Secondly, try to adjusting the idle screw, it "may" still be set a little bit high. Then reset your IAC min air setting. If all of the above fails, start looking for a vaccum leak. Keep us informed.
     

Share This Page