Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

question

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by KILLERK5, Oct 26, 2000.

  1. KILLERK5

    KILLERK5 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 19, 2000
    Posts:
    108
    Likes Received:
    0
    Location:
    Aurora, Colorado
    I PUT A DIFFERENT AIR INTAKE ON MY BLAZER ABOUT A MONTH AGO, NOW MY O2 SENSOR IS READING LEAN EXHAUST. COULD THE INTAKE CAUSE THAT?

    THANKS
     
  2. Emmettology 101

    Emmettology 101 3/4 ton status

    Joined:
    May 9, 2000
    Posts:
    8,126
    Likes Received:
    0
    Location:
    FL
    I wouldn't think so, well maybe. I have a Probe and have put a "ram Air" type set up on it and get no lean indications from my O2's. However, the Probe has a VAF sesnor after the air intake so this meters how much air is flowing thorugh and readjusting the computer to flow at those rates.
    I dont think K5's use this type of sensor, so it may throw it off a little.

    Is the code coming up as a lean indication, or a bad O2?

    Mike [​IMG]
    See <font color=green>EMMETT</font color=green> -&gt; http://emmett.coloradok5.com
     
  3. Chewy

    Chewy 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 4, 2000
    Posts:
    197
    Likes Received:
    0
    Location:
    Parker, Colorado, USA
    I'd say its a good possibility if you bought some type of high-flow intake setup. I remember seeing something on one of those tune-up-you-car shows about adding a higher flow fuel pump if you add something to increase the air intake.

    [​IMG] '87 Beast
    Colorado, USA
     

Share This Page