Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Quick question- Carb vacuum port?

Discussion in 'The Garage' started by Can Can, Oct 6, 2003.

  1. Can Can

    Can Can Pusher Man Staff Member Super Moderator

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    15,552
    Likes Received:
    136
    Location:
    Cochrane, Alberta, Canada
    Which vacuum port do you hook your vacuum advance up to on the carb?

    A- Little or no vacuum at idle

    or

    B- Obvious vacuum at idle?

    Thanks. I'm sure someone will answer this one in 5 minutes or less. /forums/images/graemlins/wink.gif
     
  2. Confedneck

    Confedneck 3/4 ton status

    Joined:
    Nov 1, 2002
    Posts:
    5,236
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lehigh Acres, Florida
    no vacuum, you dont want advance at idle...
     
  3. Can Can

    Can Can Pusher Man Staff Member Super Moderator

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    15,552
    Likes Received:
    136
    Location:
    Cochrane, Alberta, Canada
    That's what I thought. Thanks for clearing that up for me, brother!!!! /forums/images/graemlins/thumb.gif
     
  4. Confedneck

    Confedneck 3/4 ton status

    Joined:
    Nov 1, 2002
    Posts:
    5,236
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lehigh Acres, Florida
    hey, no problem my fine cantatadian friend lol /forums/images/graemlins/thumb.gif
     
  5. Don

    Don 1/2 ton status

    Joined:
    May 30, 2002
    Posts:
    1,778
    Likes Received:
    0
    Location:
    Spokane Washington
    You want the "timed vacuum port" the one above the throttle plate's. /forums/images/graemlins/grin.gif
     
  6. RustBuket

    RustBuket 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 21, 2003
    Posts:
    1,618
    Likes Received:
    0
    Location:
    Saskatchewan, Canada
    Yes, I believe its called ported vaccuum. I just did that like a month ago. I found it hard to get the timing set right when you have advance at idle. /forums/images/graemlins/rotfl.gif
     

Share This Page