Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Relays, coil ??

Discussion in '1983-2005 S-Series models' started by 90blzr, Dec 6, 2003.

  1. 90blzr

    90blzr 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 25, 2001
    Posts:
    3,027
    Likes Received:
    0
    Location:
    SO CAL
    Okay went to fire the biatch up (S-10) after swampping everything. No power to the coil/forums/images/graemlins/angryfire.gif Any thoughts? Oh by the way...its an '84 S-10 truck with a V6.

    What the hell would cause that? It cranks and cranks, gets fuel, all the lights everything works fine, put wont start up!

    If it was the iginition module, the coil would still get spark right??

    It ran CHERRY before the swap a couple days ago.

    Also wondering there is what looks like some kind of relay on the firewall right above the master cylinder with a few wires that plug into it...one of them being about a 12 guage pink wire....the same color size going into the coil....could that relay have gone bad? or is that relay and the coil even related at all?

    Thanks!
     
  2. Confedneck

    Confedneck 3/4 ton status

    Joined:
    Nov 1, 2002
    Posts:
    5,236
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lehigh Acres, Florida
    i say swap out that relay with another, its probably the coil relay..
     
  3. 90blzr

    90blzr 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 25, 2001
    Posts:
    3,027
    Likes Received:
    0
    Location:
    SO CAL
    Was gonna try that, but happened to look under the dash and one of the wires came out from the column when we replaced it with the new one. And what do ya know...I plugged that pink wire in (same as coming out of the coil) and it starts!!/forums/images/graemlins/thumb.gif/forums/images/graemlins/thumb.gif
     

Share This Page