Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Retainer pin on doubler intermediate shaft? No hole!

Discussion in 'The Garage' started by BadDog, Jun 14, 2003.

  1. BadDog

    BadDog SOL Staff Member Super Moderator Author

    Joined:
    Feb 24, 2001
    Posts:
    7,777
    Likes Received:
    11
    Location:
    Phoenix, AZ
    I have a new doubler kit I'm putting together this week end. FWIW, I'm using a 31 spline Ford input in the 205. The new ORD intermediate shaft has no hole for the brass retainer pin that was in the stock 203 shaft. The instructions show the Gen I and show the pin being used. I'm wondering, do I have a bad shaft where the hole was missed? Or, more likely I think, the pin is no longer required in the Gen II.
     
  2. yunit

    yunit 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 24, 2000
    Posts:
    3,068
    Likes Received:
    0
    Location:
    Oakland, NJ
    My shaft had the hole, lost the original pin and had to make a new one. If I remember it did not seem like it was really needed, seemed only like an assembly helper. /forums/images/graemlins/thinking.gif
     
  3. BadDog

    BadDog SOL Staff Member Super Moderator Author

    Joined:
    Feb 24, 2001
    Posts:
    7,777
    Likes Received:
    11
    Location:
    Phoenix, AZ
    Just talked to Fred (FWP). His had no hole so he called ORD. Apparently the pin is not required but the instructions have not been updated...
     

Share This Page