Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Runnin Bad K5

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by chev4life, Nov 7, 2001.

  1. chev4life

    chev4life 1/2 ton status

    Joined:
    Jun 21, 2001
    Posts:
    416
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Jose, CA
    My 87 K5 has been running bad for the last few weeks and am wondering if I could get alittle help. It runs fine while it is cold...but once it heats up I have throttle probs and super rough idle and stalling. Sometimes when I hit the gas it revs roughly and gives no power and if I floor it it will eventually snap out of it and take off. Do you guys have an suggestions? It has a new fuel pump and tank, and I think it could be the O2 sensors??
     
  2. 83ZZ502_Jimmy

    83ZZ502_Jimmy 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 7, 2001
    Posts:
    3,103
    Likes Received:
    0
    Location:
    Richmond, VA
    First I'd check the o2 sensor. If not, I would bet it is the coolant temp sensor for the computer.

    My .02,
    John

    <font color=blue>"When all else fails, read the instructions, or get a bigger hammer"</font color=blue>
     
  3. Rebel88

    Rebel88 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 7, 2000
    Posts:
    1,855
    Likes Received:
    0
    Location:
    Richmond, VA
    like i just told rocko, it could also be the egr valve either staying shut or sticking open...it caused a lot of problems with mine

    Later

    Have you driven OVER a Ford lately?
     

Share This Page