Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Saddle Tank Filler Neck

Discussion in 'The Garage' started by ProJunkRacing, Nov 21, 2005.

  1. ProJunkRacing

    ProJunkRacing 1/2 ton status

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Posts:
    1,229
    Likes Received:
    0
    Location:
    FrankFort IL
    I got an 86 Shortbox and I have saddle Tanks, I was just wondering where I could get A filler neck and whatnot for the tank , also I run Carb , and there are 3 outlets on the sender, I used the biggest for my feed line what are the other 2 what should I do with them?

    Any Ideas , help Just trying to wrap this project up
     
  2. 73k5blazer

    73k5blazer Unplug the matrix cable from the back of your head Premium Member

    Joined:
    Dec 28, 2001
    Posts:
    4,987
    Likes Received:
    38
    Location:
    The Rustbelt
    Others are return line and a vent line.
     
  3. ProJunkRacing

    ProJunkRacing 1/2 ton status

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Posts:
    1,229
    Likes Received:
    0
    Location:
    FrankFort IL
    do i need the return line or no?
     
  4. seattle73k5

    seattle73k5 1/2 ton status

    Joined:
    May 6, 2005
    Posts:
    210
    Likes Received:
    0
    Location:
    San diego/Camp Pendleton
    No return line is needed, if you are running just a carb.

    you can get a fender filler kit for your sadle tank from any distibutor that sells Jaz fuel products, I got mine from them.

    good luck.
     
  5. ProJunkRacing

    ProJunkRacing 1/2 ton status

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Posts:
    1,229
    Likes Received:
    0
    Location:
    FrankFort IL
    is that factory location?
     
  6. beater_k20

    beater_k20 Banned

    Joined:
    Dec 9, 2003
    Posts:
    10,276
    Likes Received:
    0
    Location:
    Elkhart, IN
    whats wrong with the factory fillers that i gave you? :confused:
     
  7. 73k5blazer

    73k5blazer Unplug the matrix cable from the back of your head Premium Member

    Joined:
    Dec 28, 2001
    Posts:
    4,987
    Likes Received:
    38
    Location:
    The Rustbelt
    My '86 C10 is OEM from factory with carb. It has a return line. Whether it's needed or not, I don't know, the factory thought it was. Mabey it's not though.
    Look at your fuel pump, it will tell you if you do. Was the truck originally carbed, or was efi converted to carb. My truck has a mech. fuel pump with three outlets, 1 from tank(s), 1 to carb, and 1 retrun to tank(s). If you only have 2 outlets on your fuel pump, then you won't need the return line.
    If you have a elec. fuel pump, I can't help you, I've never dealt with all that new stuff!
     
  8. beater_k20

    beater_k20 Banned

    Joined:
    Dec 9, 2003
    Posts:
    10,276
    Likes Received:
    0
    Location:
    Elkhart, IN
    originally carbed when i got it, i believe he's still running the carb. there were 3 ports on the stock fuel pump. its in my 73 now.
     
  9. ProJunkRacing

    ProJunkRacing 1/2 ton status

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Posts:
    1,229
    Likes Received:
    0
    Location:
    FrankFort IL
    i never thought of that wish i still had those tanks


    oops lol
     
  10. ProJunkRacing

    ProJunkRacing 1/2 ton status

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Posts:
    1,229
    Likes Received:
    0
    Location:
    FrankFort IL

    yeah elec fual pump inline so therefor i will run no return i guess ,but do i cap the outlet and just use a vent or what
     

Share This Page