Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Set me straight on 205 issue

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by crazyrc, Jun 23, 2003.

  1. crazyrc

    crazyrc 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 20, 2003
    Posts:
    106
    Likes Received:
    0
    Location:
    Northern Alberta, Canada
    I'm picking up a 205, but it has a slip yoke. This came from behind a T400, so it should be a 32 spline output. Is it as simple as bolting on the output from another 205. Please inform.

    Also, is a slip yoke really that bad.
     
  2. blasterD

    blasterD 1/2 ton status

    Joined:
    May 24, 2003
    Posts:
    410
    Likes Received:
    0
    Location:
    Anchorage Alaska
    Try looking at this post it may help you find some info:

    http://coloradok5.com/forums/showflat.php?Cat=&Board=blazer4x4&Number=289339&Forum=All_Forums&Words=205%20slip%20yoke%20conversion&Match=And&Searchpage=0&Limit=100&Old=allposts&Main=288116&Search=true#Post289339

    As far as the slip yoke goes, I think that strength isn't so much an issue as convenience of trail repairs. If you mangle a fixed yoke shaft you can just remove it and drive home in 2x4. The same cannot be said for a slip yoke shaft. Once you remove it oil will leak from the output shaft hole.
     
  3. imiceman44

    imiceman44 1 ton status

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Posts:
    15,160
    Likes Received:
    1
    Location:
    Sacramento, CA
    [ QUOTE ]
    I'm picking up a 205, but it has a slip yoke. This came from behind a T400, so it should be a 32 spline output. Is it as simple as bolting on the output from another 205. Please inform.

    Also, is a slip yoke really that bad.

    [/ QUOTE ]

    I got a cheap Pick N Pull 205 from a 465 for $60 and used the parts to convert the slip yoke 205 I had.
    You will also have the case to compare mods you need to do.
    /forums/images/graemlins/thumb.gif
     

Share This Page