Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Starter problem

Discussion in 'The Garage' started by 89GMCSuburban, Oct 2, 2005.

  1. 89GMCSuburban

    89GMCSuburban 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 15, 2001
    Posts:
    3,005
    Likes Received:
    0
    Location:
    Thornton, CO
    Alright, I replaced the starter with an Auto-lite from Checker auto parts. The problem is as I was trying to shim it to make it a little quieter, I noticed that the snout looks different. This one looks A LOT more shrouded around the actual gear than the last one did..but according to pics from Advance auto parts online, the one for the MT is the one I had that worked great, but this new one is actually for an AT. The problem is the flexplate is actually diggin into the nose cone a little bit and it seems way too far away from the flexplate with NO shims on it. Anyone else run into this problem?
     
  2. Chaddy

    Chaddy 1/2 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    May 23, 2005
    Posts:
    4,110
    Likes Received:
    2
    Location:
    Salt Lake City,Utah
    just bolt it in with no shim's and see what happen's. I have no shim's in my starter. work's and sound's fine.
     
  3. 89GMCSuburban

    89GMCSuburban 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 15, 2001
    Posts:
    3,005
    Likes Received:
    0
    Location:
    Thornton, CO
    I did that in the first place, loud and the flexplate is grinding into the raised aluminum piece in front of gear on starter.

    This is the one that is on it now...
    [​IMG]

    See that raised area of aluminum where the gear is? THAT'S my problem.

    Here's the one that was on it before
    [​IMG]

    See what I mean?
     

Share This Page