Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Stereo Relocation

Discussion in 'The Garage' started by Joe4x4Randall, Apr 10, 2007.

  1. Joe4x4Randall

    Joe4x4Randall Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2007
    Posts:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Bountiful, Utah
    Well I Was Bored And Lookin At New Cd Player Decks. Was Thinking Of Getting A DVD Player Eventually. But Were The Stock Stereo Place For The 73-86 Chevy's Is Kinda Driver Only. So I Had The Idea Of Moving It. I've Never Seen It Put Right Here Befor But I Dought Im The First.
    First Remove The Old Stereo.
    [​IMG]
    Then Take Out The Glove Box.
    [​IMG]
    These Are The Bolt's You Need To Remove. There Right Above The Ash Tray.
    [​IMG]
    Bend The Piece Back To Make Your Marks.
    [​IMG]
    Mark Were You Need To Cut.
    [​IMG]
    [​IMG]
    Cut.
    [​IMG]
    [​IMG]
    Bend The Piece Back And Put In The Metal Sleave.
    [​IMG]
    Hook Up Your Wires And Your Good To Go.
    [​IMG]
    For The Place The Stero Used To Be Im Cutting A Piece Of Sheet Metal To Cover It And Use For Toggle Switches. Ill Post Those Pics When I Get It Done.
    Also Im Sure You Dont Have To Bend That Piece Out. You Could Just Start Cutting. But I Like To See What's Behind There. And Now I Know It's Nothing. This Also Only Work's For Rides Without AC. Unless You Want It Even Closer To The Pass. Side.
     
  2. Joe4x4Randall

    Joe4x4Randall Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2007
    Posts:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Bountiful, Utah
    Here Is The Toggle Switch Bracket I Made To Cover The Hole. Could Of Made It A Titch Bigger But Oh Well. I Ran Out Of Toggle Switches And Checker Was Closed So Ill Have To Get One Later.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  3. dremu

    dremu Officious Thread Derailer Premium Member

    Joined:
    Feb 27, 2000
    Posts:
    15,954
    Likes Received:
    445
    Location:
    East of San Francisco
    I've seen 'em put in the AC duct like you did before ... the one beef I have with it is that the head unit is harder to reach.

    I was lucky with my CUCV; it came with the radio delete plate, pre-drilled by teh PO (a police department), so I mounted up some fog light switches in it:

    [​IMG]

    On my sixpack, the only one of my fullsizes with a stereo, I used the factory location but reinforced it with a 1/4" ABS panel:

    [​IMG]

    Then the head unit mounted up nicely (the previous install had a tendency for the CD player to slide into the dash upon braking, which sucked!)

    [​IMG]

    And I put a changer in the glove box:

    [​IMG]

    Both the head and the changer do MP3's, so that's 11 CD-R's of MP3's, enough music to get me to BlazerBash. Now if the motor was enough... :haha:

    -- A
     
  4. Joe4x4Randall

    Joe4x4Randall Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2007
    Posts:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Bountiful, Utah
    Looks Good! Whats That Thing In Your First Pics? The Thing In The Bottom Right Hand Corner. It Looks Like A Cap With A Chain Hanging From It. What Is It?
     
  5. mini_mull

    mini_mull 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 22, 2005
    Posts:
    1,198
    Likes Received:
    0
    Location:
    Queen Creek, AZ
    I seen it done before, but there's almost nothing you can do to these rigs that hasn't been done before. Looks like a good clean install, and nice set up for you switches. :waytogo: It'll make a nice place for a DVD with a slide out screen someday. Even the back seat would be able to see the screen. Nice pics and explanation, too.
     
  6. Xtremjeepn

    Xtremjeepn 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Posts:
    437
    Likes Received:
    0
    Location:
    Saddle Rock, CO
    Most of it was done before internet forums though! :wink1: There is LOTS of missing information and PICS on these trucks on the net.
     
  7. dremu

    dremu Officious Thread Derailer Premium Member

    Joined:
    Feb 27, 2000
    Posts:
    15,954
    Likes Received:
    445
    Location:
    East of San Francisco
    Diagnostic connector -- the CUCV is, of course, a military truck ;)

    -- A
     
  8. onlychevy6

    onlychevy6 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Posts:
    1,293
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hockley, Texas
    Nice to see someone did this. i almost did this same thing but it would of had the flip up face with gps navigation on it. Maybe in a few months i will relocate it.

    Mine for now is in the factory spot.
     
  9. Joe4x4Randall

    Joe4x4Randall Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2007
    Posts:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Bountiful, Utah
    I Wish I Had A Back Seat But Its A Truck

     
  10. Xtremjeepn

    Xtremjeepn 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Posts:
    437
    Likes Received:
    0
    Location:
    Saddle Rock, CO

    I have a back seat.....and it's a truck. :wink1:
     
  11. readymix

    readymix 3/4 ton status

    Joined:
    May 30, 2004
    Posts:
    6,706
    Likes Received:
    26
    Location:
    Murrieta, California
    I put my CB there 2 - 3 years ago.
     
    Last edited: Oct 5, 2007
  12. readymix

    readymix 3/4 ton status

    Joined:
    May 30, 2004
    Posts:
    6,706
    Likes Received:
    26
    Location:
    Murrieta, California
  13. dremu

    dremu Officious Thread Derailer Premium Member

    Joined:
    Feb 27, 2000
    Posts:
    15,954
    Likes Received:
    445
    Location:
    East of San Francisco
    I assume you mean "pickup" ... Blazers are trucks too ;)

    Heck, MY pickup has a back seat ... but then it's a sixpack :D

    -- A
     
  14. dremu

    dremu Officious Thread Derailer Premium Member

    Joined:
    Feb 27, 2000
    Posts:
    15,954
    Likes Received:
    445
    Location:
    East of San Francisco
    Now that, Readymix, is sweet. If I had energy, I'd move my CB there ... though it might get blocked by the dash bar I wanna do to my cage this summer. Huh.

    That's SOO much slicker than just hanging under the dash though!

    -- A
     
  15. readymix

    readymix 3/4 ton status

    Joined:
    May 30, 2004
    Posts:
    6,706
    Likes Received:
    26
    Location:
    Murrieta, California
    Thanks. I really had no other place I could put it. Like you said under the dash doesn't look good at all in many trucks.
    I almost bought a Tuffy Security console but they are $$$$$$......So I mounted it in the dash. My truck never had AC though so I did not loose a dash vent.
     
  16. muddybuddy

    muddybuddy 3/4 ton status

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    8,933
    Likes Received:
    1
    Location:
    Fairfax Station VA
    thats where im going to be putting my cb as well. looks good
     
  17. Xtremjeepn

    Xtremjeepn 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Posts:
    437
    Likes Received:
    0
    Location:
    Saddle Rock, CO
    I was thinking of putting a double din nav/stereo up there in my CC.

    [​IMG]
     
  18. dremu

    dremu Officious Thread Derailer Premium Member

    Joined:
    Feb 27, 2000
    Posts:
    15,954
    Likes Received:
    445
    Location:
    East of San Francisco
    Oof, fitting a double-DIN would be tight, though, and tough with the curve of the dash.

    -- A
     
  19. Xtremjeepn

    Xtremjeepn 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Posts:
    437
    Likes Received:
    0
    Location:
    Saddle Rock, CO
    Curve? What curve?
     
  20. Leper

    Leper 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Posts:
    4,437
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dallas Baby!!!!
    All the capital letters hurt my old eyes.......
     

Share This Page