Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Sudden - No Start

Discussion in '1982-Present GM Diesel' started by Terry, Apr 17, 2002.

  1. Terry

    Terry Registered Member

    Joined:
    Feb 21, 2002
    Posts:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    No. Michigan
    My 6.2 suddenly decided not to start, luckily in my driveway.

    Ran & started perfectly since new GP's about a month & 1/2 ago. Than today - cranks fine but no start.

    GP' cycle OK.

    I'm not getting the smoke from the tail pipe I'd normally get when I turn it over. Could this mean injector pump?

    It was the first attemped start this morning after sitting all night. Ran fine last night.

    Any help is appreciated.

    TNX in advance.
     
  2. Can Can

    Can Can Pusher Man Staff Member Super Moderator

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    15,552
    Likes Received:
    136
    Location:
    Cochrane, Alberta, Canada
    It definitely sounds like a fuel delivery problem. I'd start by cracking an injector line and seeing if you get any fuel out of it. It could also be a clogged fuel filter. Generally when injection pump fails it leaks out of the throttle shaft. I don't think I've ever heard of a pump failing out of the blue like that.....
     
  3. Danno

    Danno 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 4, 2001
    Posts:
    487
    Likes Received:
    0
    Location:
    Rockford, IL
    Check for a loose wire (pink?) on the injector pump too.
     
  4. Can Can

    Can Can Pusher Man Staff Member Super Moderator

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    15,552
    Likes Received:
    136
    Location:
    Cochrane, Alberta, Canada
    Yup, it could be that pesky pink wire as well........./forums/images/icons/wink.gif
     
  5. Tybee

    Tybee 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 25, 2001
    Posts:
    1,565
    Likes Received:
    0
    Location:
    Centennial, CO
    If none of that works check your fuel pump, the one on the side of the engine.
     
  6. Terry

    Terry Registered Member

    Joined:
    Feb 21, 2002
    Posts:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    No. Michigan
    If I'm looking under the hood, where is the injector pump/pink wire located?

    I've got a 91 chev pu with the 6.2
     
  7. Can Can

    Can Can Pusher Man Staff Member Super Moderator

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    15,552
    Likes Received:
    136
    Location:
    Cochrane, Alberta, Canada
    The injection pump is located towards the front of the block in the middle, just in front and below the air cleaner housing. The pink wire connects to the pump on the top passenger side of the pump.......
     
  8. CustomCruiser

    CustomCruiser Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2002
    Posts:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    I had the same problem in my driveway. Turned out to be the ground strap at the rear of the engine. Sure did run better with a filter and other new stuff bought out of desperation.
     
  9. Terry

    Terry Registered Member

    Joined:
    Feb 21, 2002
    Posts:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    No. Michigan
    Turned out to be the fuel pump. Replaced it and it starts & runs fine.
     
  10. Can Can

    Can Can Pusher Man Staff Member Super Moderator

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    15,552
    Likes Received:
    136
    Location:
    Cochrane, Alberta, Canada
    Good to hear, brother!!/forums/images/icons/smile.gif
     

Share This Page