Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Tackometer

Discussion in 'The Garage' started by bigboy, Nov 26, 2005.

  1. bigboy

    bigboy Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2005
    Posts:
    51
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lafayette, IN
    What do i need to put a tac on my 1990 k5 with a 350TBI motor and how do i do it???
     
  2. Veefour

    Veefour Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2005
    Posts:
    54
    Likes Received:
    0
    Location:
    North Carolina
    1: Buy Tach
    2: Follow installation instructions included with Tach
     
  3. rick88blaze

    rick88blaze 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 24, 2003
    Posts:
    2,342
    Likes Received:
    1
    Location:
    Knob Noster, Mo.
    They aren't that hard to install. I put mine in in less than one hour. I think it took me longer to decide where to put it than to hook it up. You'll have one wire go to ignition power, another for the light in it, another to your distributor, and of course the ground. The instructions should tell you which wire to hook it up to on the distributor.

    Rick
     
  4. bigboy

    bigboy Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2005
    Posts:
    51
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lafayette, IN
    Thanks thats what I needed to know
     
  5. jjlaughner

    jjlaughner 3/4 ton status

    Joined:
    Jan 12, 2001
    Posts:
    7,406
    Likes Received:
    0
    Location:
    Indiana
    on the coil there is (should be) and empty connector, thats your tach lead.

    [​IMG]

    I also put a digital tach in my ashtray (i never use it) and it hides the tach when I dont want to see it
    [​IMG]
     

Share This Page