Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

TBI: running rich

Discussion in 'The Garage' started by yoshisv, Apr 3, 2006.

  1. yoshisv

    yoshisv 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Posts:
    266
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hartsville, Tennessee
    My Blazer has a 350 30 over with 262 xe comp cam, flat tops, k&n, helix power tower, chip, And flowmasters. I let it sit for a few months when the tranny was slipping, And ever since it smells like it is running very rich. It is so bad that it burns my eyes, And i can see it fuel smoking.

    how should i go about fixing this? Can a bad oxygen sensor cause this?
     
  2. 1985_K5_Silverado

    1985_K5_Silverado 1/2 ton status

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Posts:
    984
    Likes Received:
    0
    Location:
    Corn Country
    Any trouble codes from the ECM?
     
  3. protechk5

    protechk5 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 26, 2004
    Posts:
    2,015
    Likes Received:
    0
    Location:
    VA
    I had a simlar problem, turned out to be the coolant temp senser for the computer.
     
  4. lamberthkp

    lamberthkp SITFU Premium Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Posts:
    1,468
    Likes Received:
    16
    Location:
    West TN
    is that a custom chip for the mods or just a reg stag 2 or something like that.
     
  5. mouse

    mouse 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 10, 2003
    Posts:
    1,448
    Likes Received:
    0
    Location:
    Great Falls Mt
    Sounds like that could be the answer.
     
  6. yoshisv

    yoshisv 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Posts:
    266
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hartsville, Tennessee
    It is a stage two chip.
    It's not throwing any codes, So maybe it is the coolant temp sensor.

    Thanks
     
  7. lamberthkp

    lamberthkp SITFU Premium Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Posts:
    1,468
    Likes Received:
    16
    Location:
    West TN
    mine was burning my eyes like yours i changed my coolant temp and it helped some its not as rich, i think i just need a custom chip to fix it.
     

Share This Page